Home » D:News » S-au pierdut mii de documente din Arhiva Naţională a Marii Britanii

S-au pierdut mii de documente din Arhiva Naţională a Marii Britanii

S-au pierdut mii de documente din Arhiva Naţională a Marii Britanii
Publicat: 28.12.2017
Din Arhiva Naţională a Marii Britanii s-au pierdut mii de documente, luate de funcţionarii regatului şi care nu au mai fost returnate, scrie publicaţia „The Guardian”.

Potrivit informaţiilor, din arhivă au dispărut inclusiv documente referitoare la războiul dintre Marea Britanie şi Argentina pentru preluarea controlului asupra Insulelor Falkland în anul 1982, dar şi la vaccinul împotriva poliomielitei, conflictul etnopolitic din Irlanda de Nord şi mandatul britanic în Palestina, informează Rador.

De asemenea, angajaţii Ministerului britanic de Interne au luat din arhivă „scrisoarea lui Zinoviev” – document ce conţinea apelul la revolta armată împotriva comuniştilor britanici, care ar fi fost scris de preşedintele Comitetului executive al Cominternului, Grigori Zinoviev. Această scrisoare, a cărei autenticitate a fost negată de Uniunea Sovietică, a fost publicată în gazeta „Daily Mail”, în ajunul alegerilor parlamentare britanice din anul 1924, fapt ce a dus la înfrângerea guvernului laburist, cel care a stabilit relaţiile diplomatice cu URSS. Potrivit publicaţiei „The Guardian”, angajaţii Ministerului de Interne au refuzat să precizeze motivul pentru care au luat scrisoarea din arhivă, dacă a fost pierdută sau dacă mai există copii după aceasta.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase