Home » D:News » Cât de importante sunt alimentele crude în cadrul meselor zilnice

Cât de importante sunt alimentele crude în cadrul meselor zilnice

Cât de importante sunt alimentele crude în cadrul meselor zilnice
Publicat: 14.01.2018
Tot mai mulţi nutriţionişti susţin, cu argumente solide, că o dietă bazată preponderent pe alimente crude (fructe, legume, nuci şi seminţe) este mult mai sănătoasă decât dietă clasică, alcătuită în imensa majoritate din mâncare gătită, procesată la temperaturi înalte. În acest sens, am sintetizat pentru tine cele mai importante argumente care susţin că o dietă preponderent raw vegană reprezintă o alegere benefică pentru sănătatea noastră.
1.În anul 1930, la Institutul de Chimie Clinică din Lausanne (Elveţia), o echipă condusă de dr. Paul Kouchakoff (nominalizat pentru Premiul Nobel în 1945) a realizat o cercetare privind efectele alimentelor (gătite faţă de cele crude) asupra sistemului imunitar. În urmă acestei cercetări, s-a descoperit un lucru extrem de interesant: imediat după ingerarea alimentelor gătite, în organismul uman are loc o creştere semnificativă a numărului de globule albe (leucocite).De ce este acest lucru atât de interesant? Pentru că leucocitele au ca rol neutralizarea factorilor agresori, cum ar fi infecţiile, traumele sau expunerea la chimicale toxice.
 
Care este concluzia? Organismul uman reacţionează imediat după consumarea alimentelor gătite la temperaturi înalte la fel cum o face atunci când este expus la factori agresori, periculoşi şi toxici. Acest fenomen, numit iniţial de cercetători leucocitoză digestivă, a fost rebotezat în concordanţă cu efectele negative produse cu numele de leucocitoză patologică.
 
Cercetarea a mers mai departe şi s-a studiat reacţia organismului la ingerarea unor alimente crude, rezultatul fiind unul spectaculos: numărul de leucocite a rămas constant, neexistând nicio creştere a acestuia. Aşadar, concluzionând, se poate spune că mâncarea procesată la temperaturi înalte nu este recunoscută de organism drept hrană naturală şi este tratată de acesta ca un element agresor şi toxic, în timp ce hrana crudă, naturală, nu provoacă aceeaşi reacţie de autoapărare prin producerea unui număr crescut de globule albe.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase