Home » D:News » Tequilla este pe cale de dispariţie

Tequilla este pe cale de dispariţie

Tequilla este pe cale de dispariţie
Publicat: 11.03.2018
Vă place să beţi tequilla? În următoarea perioadă ar fi bine să faceţi provizii serioase, pentru că va veni o criză serioasă!
Producătorii de tequilla din Jalisco, unul dintre cele mai mari centre din Mexic, nu mai au materie primă pentru că planta de agave este în pericol. În 2011 s-au plantat 18 milioane de agave albastre şi acum ar trebui să fie culese. Cantitatea rezultată ar fi trebuit să fie suficientă pentru a satisface cererea de anul acesta. Numai că în în cei 7 ani care au trecut s-au înregistrat mult mai mulţi producători şi de aceea este nevoie de mai multe agave pentru a produce tequilla, notează Gustarte
 
În plus, preţul agavelor a crescut foarte mult. Potrivit Reuters, în 2016 un kilogram costa 3,8 pesos, iar acum costă 22 de pesos.  Motivul este creşterea cererii din Japonia şi din Statele Unite ale Americii. Preţul crescut a făcut ca multe plante să fie furate: numai în 2017 au dispărut peste 15.000.
 
Cultivatorii nu au prea multe soluţii având în vedere că o plantă de agave are nevoie de 7 ani pentru a ajunge la maturitate, iar previziunile de cerere şi ofertă sunt greu de făcut.
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase