Home » D:News » O companie din SUA ar fi lansat în spaţiu fără autorizaţie 4 sateliţi ce nu pot fi detectaţi de radare

O companie din SUA ar fi lansat în spaţiu fără autorizaţie 4 sateliţi ce nu pot fi detectaţi de radare

O companie din SUA ar fi lansat în spaţiu fără autorizaţie 4 sateliţi ce nu pot fi detectaţi de radare
Publicat: 14.03.2018
În decembrie, o agenţie guvernamentală a respins cererea unei companii din Silicon Valley de trimitere a patru sateliţi de dimensiuni reduse pe orbită. Însă compania Swarm Technologies ar fi lansat racheta cu cei patru sateliţi din India în ianuarie.

Satelitul pentru comunicaţii SpaceBee al companiei măsoară doar 10 centimetri pătraţi înăţime şi 2,8 centimetri înălţime. Conform Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) din SUA, un satelit trebuie să aibă cel puţin 10 centimetri pe toate părţile pentru a putea fi detectat de radarele SUA. Science Alert notează că în caz contrat satelitul nu poate fi detectat şi poate reprezenta un pericol pentru alte tehnologii aflate pe orbită. 

Însă cei patru sateliţi au fost amplasaţi la bordul rachetei Polar Satellite Launch Vehicle ce a fost lansată pe 12 ianuarie. De asemenea, sateliţii SpaceBee ar fi ajuns în aceeaşi zi pe orbită, conform site-ului N2YO ce este dedicat urmării sateliţilor din orbită. Dacă acest aspect va fi confirmat, ar putea reprezenta prima lansare comercială neautorizată din istorie. 

Compania a încercat să modifice mărimea sateliţilor săi prin echiparea lor cu receptoare GPS, însă chiar şi aşa FCC a respins cererea deoarece în cazul în care acestea ar ceda satelitul s-ar fi putut transforma într-o bucată de deşeu care ar fi putut avaria ceilalţi sateliţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase