Home » D:News » Există o ciudăţenie în speranţa de viaţă a oamenilor extrem de bătrâni, iar cercetătorii nu au (încă) o explicaţie

Există o ciudăţenie în speranţa de viaţă a oamenilor extrem de bătrâni, iar cercetătorii nu au (încă) o explicaţie

Există o ciudăţenie în speranţa de viaţă a oamenilor extrem de bătrâni, iar cercetătorii nu au (încă) o explicaţie
Publicat: 02.07.2018
Conform noului studiu efectuat de cercetătorii de la University of California - Berkeley, şansele de a atinge 110 ani sunt mari dacă supravieţuieşti la vârsta periculoasă de 90+ ani până la 105, de unde rata de mortalitate scade. Cel puţin acesta a fost rezultatul studiului efectuat cu ajutorul unor (foarte) bătrâni italieni.

Cercetătorii au analizat statisticile a aproape 4.000 de locuitori ai Italiei care aveau o vârstă de 105 sau mai mult în perioada 2009 – 2015. Au găsit că şansele de supravieţuire pentru aceste persoane extrem de longevive sunt mari după ce trec de 105 ani, scrie Science Daily.

Descoperirile au fost publicate recent în revista Science, iar „datele noastre arată că nu există o limită fixă a speranţei de viaţă”, a precizat Kenneth Wachter, unul dintre autorii studiului. „Nu doar că vedem rata de mortalitate că încetează să se agraveze odată cu vârsta, ci vedem şi o îmbunătăţire”.

Oamenii cu vârstele de 80, 90, până în 100 de ani au rata de mortalitate cea mai ridicată din cauza riscurilor crescute de boli cardiace, demenţă, cancer şi altele.

James Vaupel, co-autorul studiului, susţine că cei care supravieţuiesc o fac datorită selecţiei demografice şi/sau a selecţiei naturale. Cei fragili tind să moară mai devreme decât cei care au fost „binecuvântaţi” genetic.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Oamenii care trăiesc până la vârsta de 100 de ani au în comun aceste trăsături comportamentale

Vârsta la care oamenii devin plictisiţi

Un nou test simplu îţi poate arăta vârsta reală, susţin oamenii de ştiinţă

De ce oamenii în vârstă sunt mai fericiţi decât tinerii

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase