Home » D:News » Unul din şapte cazuri de COVID -19 în România, din ultima săptămână, înregistrat printre cadrele medicale

Unul din şapte cazuri de COVID -19 în România, din ultima săptămână, înregistrat printre cadrele medicale

Unul din şapte cazuri de COVID -19 în România, din ultima săptămână, înregistrat printre cadrele medicale
Publicat: 06.05.2020
Potrivit celui mai recent raportal Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), unul din şapte cazuri de COVID-19 din ultima săptămână a fost înregistrat la personalul medical. Statisticile mai arată că aproape 90% dintre decedaţi aveau şi alte boli asociate.

Raportul INSP a fost întocmit pentru perioada 27 aprilie-3 mai. Acesta arată că 39,4% di totalul cazurilor au fost înregistrate în Suceava, Bucureşti, Cluj, Bacău şi Vrancea, iar 45% din totalul deceselor au avut loc în Suceava, Galaţi, Bucureşti, Mureş şi Arad.

„1 din 7 cazuri a fost inregistrat la personal medical. 75.1% din decese au fost la persoane peste 60 ani şi 61.8% din decese au fost la bărbaţi”, se arată în raport.

Conform acestuia, 87.7% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate. Cele mai frecvente boli asociate la pacienţii decedaţi sunt afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi afecţiunile renale.

În ceea ce priveşte vârsta medie a celor infectaţi, aceasta este de 48 de ani.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase