Home » D:News » Arta erotica primitiva – masura a evolutiei umane

Arta erotica primitiva – masura a evolutiei umane

Arta erotica primitiva – masura a evolutiei umane
Publicat: 14.05.2009
De curand, arheologii au descoperit intr-o pestera in Germania ceea ce pare a fi cea mai veche piesa de arta figurativa. Mai mult decat un simplu impuls artistic primitiv, sculptura poate fi simbolul unei schimbari profunde care a avut loc in ceea ce priveste dezvoltarea creierului uman modern.

Sculptata in fildes in urma cu aproximativ 36.000 de ani, figurina reprezinta o femeie cu forme sexuale exagerate, o mostra din arta erotica a oamenilor pesterilor.

Desi cele mai vechi reprezentari gasite in Africa de Sud dateaza de 77.000 de ani, acestea sunt destul de simple si de naive in comparatie cu recenta descoperire, a carei elaborare a necesitat o dezvoltare cognitiva superioara in vederea conceperii si finalizarii statuetei. 

Unii antropologi sunt de parere ca oamenii din acea perioada au experimentat un salt inainte in ceea ce priveste abilitatile mintale, alimentate de mutatiile genetice fortuite sau de aparitia limbajului si a culturii. Poate ca nu intamplator, aparitia acestor figurine elaborate in Europa a coincis cu declinul populatiei de Neanderthal.

Sursa: Wired
 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase