Home » D:News » Cel mai lung par din lume are peste cinci metri si ii apartine unei chinezoaice

Cel mai lung par din lume are peste cinci metri si ii apartine unei chinezoaice

Publicat: 08.06.2009
Parul foarte lung si bogat a fost pretuit in randul femeilor dintotdeauna, insa foarte putine au reusit sa-l duca la dimensiuni record. Xie Qiuping se numara printre acestea, avand cea mai lunga podoaba capilara din lume.

Parul chinezoaicei avea in anul 2004, atunci cand i-a fost masurat, o lungime de 5,627 metri, situatie care o obliga sa il poarte mereu impletit si sustinut de o diadema, dar si sa calatoareasca mereu numai insotita. Xie si-a lasat parul sa creasca inca din vremea cand era numai un copil si sustine ca s-a tuns ultima oara in 1973.

“Nu ma deranjeaza deloc, sunt obisnuita cu el. Insa este nevoie de multa rabdare si de o pozitie intotdeauna dreapta atunci cand ai un astfel de par”, a declarat femeia. Desi Xie Qiuping este incontestabil detinatoarea celui mai lung par si conduce detasat in aceasta competitie, mai exista o pretendenta la pozitia ocupata de ea. Cheng Shiqiong, care si-a lasat parul sa creasca din 1996 se mandreste cu o lungime a acestuia de 2,5 metri, suficient pentru podium, dar prea putin pentru titulatura de “Rapunzel a Chinei”.

Sursa:  DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase