Home » D:News » Dinozaurul Samson va fi scos la licitatie

Dinozaurul Samson va fi scos la licitatie

Dinozaurul Samson va fi scos la licitatie
Publicat: 07.09.2009
Pe 3 octombrie, la Las Vegas, casa Bonhams & Butterfield va scoate la licitatie fosila unui gigantic Tyrannosaurus Rex (T-Rex), un dinozaur biped si carnivor care a trait in America septentrionala cu aproximativ 66 de milioane de ani in urma. Este un exemplar unic, iar potentialul cumparator va trebui sa scoata din buzunar intre 6 si 8 milioane de dolari (4- 5.5 milioane de euro).

Botezat Samson, este al treilea examplar de T-Rex cel mai complet din lume, iar pe cand era viu cantarea 7.5 tone si avea o lungime de 12 metri. Oamenii de stiinta  au reusit sa recupereze circa 57% din scheletul lui si sunt convinsi ca numeroase muzee americane vor fi interesate sa-l achizitioneze, avand in vedere ca in ultimii 100 de ani nu au fost descoperite mai mult de 10% din oasele niciunui alt exemplar de tiranozaur.

Primele resturi ale lui Samson au fost descoperite de fiul unui crescator de animale in 1987, in comitatul Buffalo din Dakota de Sud. Cercetarile au continuat pana in 1992, cand ultimele oase ale acestuia au fost scoase la lumina si conservate intr-un depozit. Se stie ca, in decursul anilor, doua persoane ar fi achizitionat resturile lui Samson, dar acum, un al treilea proprietar necunoscut a decis sa le scoata la licitatie. Potrivit lui Tom Lindgren, expert in istorie naturala la Bonhams & Butterfields, desi persoanele particulare sunt binevenite la licitatie, ar fi de preferat ca osemintele lui T-Rex sa fie cumparate de o institutie stiintifica sau de un muzeu. “Achizitia acestui exemplar este o ocazie cu care nu te intalnesti decat o data in viata”, a precizat el.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase