Prima pagină D:News

Orasul pierdut al Atlantidei a fost decoperit. Din nou (FOTO)

12.21.2009 | ● Vizualizări: 1452
Orasul pierdut al Atlantidei a fost decoperit. Din nou (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (4)

Un nou grup de arheologi pretinde ca a dezgropat orasul pierdut al Atlantidei. Oamenii de stiinta – care au refuzat sa isi divulge identitatile – au eliberat o serie de fotografii realizate undeva in adancurile marii Caraibe.

Acesti cercetatori insista ca imaginile prezinta ceea ce par afi ruinele unui oras care ar putea predata piramidele egiptene,aparute dupa anul 2600 i.Hr. Arheologii au declarat chiar, pentru opublicatie franceza, ca una dintre structurii se aseamana cu opiramida.Acum, grupul anonim asteapta sa adune fonduri pentru explorareaamanuntita a locatiei secrete unde au fost obtinute imaginile. Panaatunci, pentru a avea exclusivitate asupra subiectului, nu vor sadezvaluie amplasarea sa exacta, divulgand numai ca locul se aflaundeva in Marea Caraibelor.Aceste declaratii au alimentat dezbateri febrile pe Internet, desiscepticii s-au abtinut sa le demoleze in intregime, pastrandu-sioarecare rezerve pana cand planuita expeditie va avea loc.

Legenda Atlantidei, un oras cu imense bogatii, cunostinte magicesi putere, ce s-a scufundat misterios sub ape, a fascinat milioanede oameni. Din timp in timp, sperantele descoperirii acestui orasde legenda au inflorit sub incidenta unor explorari, fiind la scurttimp ingropate de dovezile gasite sau de lipsa lor.

Se crede ca locul unde a inflorit candva orasul pierdut alAtlantidei a fost acoperit de un mare potop in jurul anului 5 000i.Hr., posibil chiar de Potopul biblic, mentionat in VechiulTestament. De-a lungul timpului, urme ale "Atlantidei" au fostanuntate in Marea Neagra, in Marea Mediterana dintre Cipru siSiria, in Marea Nordului si, in acest an, cu ajutorul Google Earth,chiar in apropierea coastei vestice a Africii.

Sursa: TheTelegraph

CITESTE SI: