Prima pagină D:News

Cascada de Foc din Parcul Yosemite (FOTO/VIDEO)

07.25.2010 | ● Vizualizări: 1092
Cascada de Foc din Parcul Yosemite (FOTO/VIDEO)     cascada de foc, fenomen natural unic, California, parc natural, salbaticie, natura, galerie foto, imagini, poze, film, videoclip + zoom
Galerie foto (7)

Cascadele sunt in general spectaculoase, dar Cascada de Foc din Parcul Yosemite este cu siguranta un fenomen natural unic in lume.

Denumita si Coada Calului, cascada este una dintre cele maifrumoase de pe intreg continentul Nord-American, dar e cu adevaratspeciala timp de numai doua saptamani pe an. Primele cascade de focdin Yosemite erau facute de oameni. Focuri mari erau aprinse peVarful Glacier si taciuni aprinsi erau apoi impinsi la vale, de-alungul peretelui de granit al versantului, pe inserat. Era unspectacol deosebit, repetat cu regularitate inaintea incendiului starnit accidentalin acest mod, in anii '60, eveniment in urma caruia obiceiul a fostsistat.Dar acest lucru nu a insemnat ca Yosemite avea sa ramana fara ocascada; dimpotriva, oamenii chiar au descoperit una inca si maifrumoasa. Atunci cand conditiile naturale sunt potrivite, turistiise pot bucura de un spectacol unic, in timpul caruia apa setransforma in flacari. In perioada ultimelor doua saptamani dinluna februarie, atunci cand soarele straluceste deasupra VaiiYosemite iar apa se scurge in josul peretelui montan de granit, areloc fenomenul cascadei luminoase.Din pacate, pentru ca norii si funrtunile sunt comune in perioadalunilor de iarna, iar uneori California are si ani secetosi,Cascada de Foc Coada Calului poate fi admirata rar si, in general,la noroc.

Sursa: Odditycentral

Descoperalumea in care traiesti:

CITESTE SI: