Prima pagină D:News

Biserica Anglicană va permite clericilor homosexuali să devină episcopi

06.21.2011 | ● Vizualizări: 125
Biserica Anglicană va permite clericilor homosexuail să devină episcopi     biserica, anglicana, religie, episcop, homosexualitate, gay + zoom
Galerie foto (1)

Într-o lucrare care urmează să fie publicată, Biserica va încerca să respecte legea privind egalitatea de şanse din Marea Britanie, prin actualizarea normele sale pentru a permite bărbaţilor celibatari homosexuali să fie promovaţi.

Lucrarea, intitulată "Alegerea Episcopilor - Actul de Egalitate2010", susţine faptul că sexualitatea nu trebuie să fie unfactor de influenţare a deciziei finale în alegereacandidaţilor.

"Orientarea sexuala a unei persoane este, în sine,irelevantă în comparaţie cu capacităţile sale de a lucra în biroulepiscopal sau de a fi hirotonită", susţine lucrarea.

Cu toate acestea, raportul sfătuieşte ca "liderii bisericii săanuleze numirea candidatului în cazul în care aceasta ar provocadiviziune şi dezbinare în dioceză. Este în mod clar, vorba de cazulîn care un număr semnificativ de anglicani cu anumite convingerireligioase consideră că un lider creştin nu ar trebui să intreîntr-un parteneriat civil cu o persoană de acelaşi sex."

"Totodată, este un fapt cunoscut că mulţi anglicani considerăoportun ca preotul homosexual să intre în parteneriate civile,chiar dacă disciplina Bisericii le cere sa rămână abstinenţisexual", continuă lucrarea.

Biserica a fost îndemnată să-şi clarifice poziţia după ce acum 8ani, Jeffrey John, un preot celibat care este într-un parteneriatcivil cu un alt cleric, a fost dat jos din funcţia de episcopsufragan.

Documentul va fi prezentat luna viitoare, în cadrul SinoduluiGeneral al Bisericii.

Biserica Anglicană, care s-a îndepărat de Roma în 1534, are înprezent 77 de milioane de adepţi, anglicanismul fiind religiadominantă în Marea Britanie.

Sursa: AFP