Prima pagină D:News

Trenul de mare viteză Beijing-Shanghai străbate 1.318 km în mai puţin de 5 ore (VIDEO)

06.29.2011 | ● Vizualizări: 2107
Trenul de mare viteză Beijing - Shanghai, mândria Chinei (VIDEO)     china, tren, mare viteza, mandrie, realizare, infrastructura, cale ferata + zoom
Galerie foto (1)

Oferind locuri ca cele de la clasa business ale avioanelor, având o politică strictă împotriva fumatului şi o viteza maximă de 350 de kilometri pe oră, noul tren de mare viteză care va lega Beijingul de Shanghai este un adevarat motiv de mândrie pentru poporul chinez.

Noua linie va fi lansată cu prilejul celei de-a 90-a aniversarea Partidului Comunist, cu scopul de a evidenţia "dezvoltareaştiinţifică", cum afirmă chiar preşedintele şi secretarul de partidHu Jintao. Guvernul speră ca reţeaua de cale ferată de înaltăviteză să se întindă pe 45.000 km până la sfârşitul anului2015.

"Construcţia acestei linii de cale ferată de renumemondial a durat doar 39 de luni, ceea ce este un cadou pentruaniversarea de 90 de ani a partidului", a declaratMinistrul Transportului, He Huawu.

Trenul alb-albastru, numit "Armonia" (după sloganulpreşedintelui Hu, "societate armonioasă") va circula cu o viteză de300 de km/h, parcurgând distanţa de 1.318 de kilometridintre Beijing şi Shanghai în mai puţin de 5 ore. Deşitrenul poate circula cu 350 km/h, oficialităţile au ales ca trenulsă nu depăşească viteza de 300 de km/h, din motive de siguranţă

Linia este concepută pentru a transporta 80 milioane de pasageripe an, făcând concurenţă companiilor aeriene. Pentru 1750 de yuani(270 dolari), călătorii de la clasa business sunt aşteptaţi deînsoţitori în uniformă.

Ambiţiosul program al Chinei este proiectat pentru a atragecălătorii spre un mijloc de transport mai rapid decât trenurileobişnuite şi mai ieftin decât zborul cu avionul.

Dar construirea unui astfel de sistem este controversată.Criticii spun că numărul de locuri oferite la preţuri accesibilepentru navetişti sunt mult mai necesare decât liniile de lux.Trenurile normale sunt atat de aglomerate la orele de varf încâtpasagerii stau şi dorm pe culoare sau chiar în băi. De asemeneaexistă locuri în China unde oamenii stau la coadă ore, sau chiarzile pentru a obţine bilete. De aceea analiştii cred că este foarteposibil ca autorităţile chineze să renunţe la unele dintre cele maiambiţioase părţi ale planului lor.

Sursa: Reuters