Home » D:News » A apărut o nouă metodă de înmormântare: resomarea (VIDEO)

A apărut o nouă metodă de înmormântare: resomarea (VIDEO)

A apărut o nouă metodă de înmormântare: resomarea (VIDEO)
Publicat: 19.08.2012
O companie scoţiană de pompe funebre a declarat că a instalat cu succes un nou dispozitiv de „resomare” în statul american Minnesota. Instalaţia de resomare a procesat deja cadavrele a 20 de persoane care au ales această metodă nouă în detrimentul clasicelor deja înhumări sau incinerări la crematoriu.

Resomarea constă în dizolvarea cadavrului într-o soluţie alcalină şi este popularizată în SUA ca „incinerare ecologică” sau „incinerarea fără flacără”.
Primul dispozitiv de resomare a fost instalat anul trecut în statul Florida şi a procesat până în prezent un număr de 10 cadavre.

Sandy Sullivan, şef al Resomation Ltd, a declarat presei că instalaţia funcţionează foarte eficient, după o serie de ajustări fine. Resomarea include tratarea cadavrului la temperatura de 300 grade Celsius, într-un vas special, presurizat, care conţine o soluţie de hidroxid de potasiu. Procesul durează circa 3 ore, iar din trup rămâne doar scheletul, care este măcinat şi transformat într-un praf alb, ce este apoi oferit familiei în acelaşi mod ca şi cenuşa de la crematoriu.

Partizanii acestei metode susţin că resomarea produce cu cca. 30% mai puţine gaze cu efect de seră comparativ cu incinerarea, folosind doar o şeptime din energia necesară incinerării. În plus, resomarea permite separarea şi extragerea plombelor dentare din amalgam, pentru ca acestea să poată fi depozitate şi tratate în siguranţă (deoarece conţin mercur, care este toxic).

Mercurul din amalgamul dentar se vaporizează în crematorii şi este responsabil parţial de poluarea atmosferică cu mercur.

Sandy Sullivan speră ca în viitorul apropiat să instaleze alte 10-15 dispozitive de resomare pe teritoriul american. În prezent, un număr de 8 state americane şi-au modificat legislaţia astfel încât să permită utilizarea acestei metode pe teritoriul lor.

Conform afirmaţiilor lui Sandy Sullivan, există interes şi în ţările Europei faţă de această nouă metodă de procesare a cadavrelor, dar nu există încă legislaţia corespunzătoare.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase