Home » FUN Fest » Paznaun – Ischgl – Un paradis al sporturilor de iarnă

Paznaun – Ischgl – Un paradis al sporturilor de iarnă

Paznaun – Ischgl – Un paradis al sporturilor de iarnă
Publicat: 28.10.2014
Paznaun – un paradis al sporturilor de iarnă, îmbină stilul de viaţă alpin & dragostea pentru zăpadă afânată Paznaun, staţiunea răsfăţată de soare, cu zăpada garantată, se întinde peste 40 kilometri în landul Tirol – în cea mai vestică parte a Austriei. Regiunea pentru sporturi de iarnă este un exemplu pentru diversitatea specific alpină: patru localităţi diverse, patru staţiuni de schi diferite şi trei grupe de munţi impresionanţi, bucură iubitorii Alpilor.

Cea mai cunoscută staţiune din Paznaun este Ischgl. Pe lângă evenimentele de lifestyle şi entertainment, precum renumitele concerte Top of the Mountain, consursul de sculpturi în zăpadă „forme în alb“ sau cupa bucătarilor, Ischgl este unul din cele mai mari staţiuni din Tirol. Arena Silvretta are pârtii perfect preparate, de toate gradele de dificultate, funparcuri uriaşe şi zone excelente cu powder iar zăpada este garantată până la începutul lunii mai. Staţiunea situată la graniţa cu Elveţia, oferă posibilitatea de a face cumpărături fără taxe în localitatea învecinată Samnaun. Începând cu sezonul 2014/2015, cu ajutorul noii telecabine pe trei cabluri 3-S Pardatschgrat, urcarea spre domeniul schiabil este mai confortabilă şi mai rapidă. În plus, noua telecabină deţine recordul mondial, fiind telecabina care traversează cea mai mare diferenţă de nivel, de 1.251 m.    

Fermecătoarea staţiune Galtür, situată la 1.600 m altitudine a creat cu parcul „Silva“ un concept revoluţionar de staţiune de schi: în şase sectoare oferă atracţii pentru familii, freerideri, iubitori de viteză pe pârtii, de schi de tură sau de schi fond. Staţiunea cu zăpada garantată permanent este cunoscută ca „Inima regiunii Silvretta“, fiind creată cu o grijă extraordinară faţă de mediu, aşa încât impresionantul peisaj montan din jurul staţiunii Galtür să rămână intact.

Pe lângă Galtür, în Paznaun mai găsiţi încă două staţiuni ideale pentru familii: Kappl şi See. Simpatica staţiune pentru sporturi de iarnă Kappl, cu pârtii generoase, scăldate în soare, zece instalaţii de transport confortabile şi o infrastructură ideală pentru familii, a fost distinsă în sezonul 2012/2013 cu premiul „Top pentru familii“ de portalul online Skigebietetest.de. Această distincţie nu este fără temei, căci Kappl are ceva, ce face ochii copiilor să strălucească: parcul de distracţii Sunny Mountain. Localitatea învecinată, See este o poveste fermecătoare de iarnă. Chiar din centrul localităţii porneşte o telegondolă care transportă sportivii direct pe pârtiile preparate, cu zăpada garantată, care ajung până la 2.450 metri.  La deschiderea sezonului 2014/2015 se deschide şi la See o telecabină nouă, 8EUB. Prin deschiderea acestei noi telecabine, se deschid noi perspective pentru iubitorii sporturilor de iarnă: 8km de pârtii şi ture de schi în plus şi un teren unic pentru cei care adoră freerideul prin zăpada afânată.

Cu 40 de hoteluri de 4 stele, numeroase cazări la toate categoriile de preţuri, o ofertă diversă de sport şi entertainment şi numeroşi kilometri de pârtii, regiunea Paznaun este ideală pentru sporturi de iarnă, cu oferta potrivită pentru fiecare – fie că este vorba de familii în concediu, sportivi împătimiţi, iubitori de petreceri sau de natură. Cine vrea să utilizeze toate staţiunile cu cele 73 de instalaţii de transport, o poate face cu cartela de schi Silvretta. Skipassul pentru 6 zile pentru adulţi costă de la 228,50 Euro.  

Mai multe informaţii: www.ischgl.com

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase