Home » FUN Fest » Ischgl – distracţii nocturne sub lumina stelelor

Ischgl – distracţii nocturne sub lumina stelelor

Publicat: 13.12.2013
După o zi întreagă de schi, ce poate fi mai bun, seara, decât... să continui distracţia în aer liber, de astă dată „în nocturnă”, fie cu sporturi de iarnă, fie cu spectacole pline de sunet şi lumină, ce sărbătoresc bucuriile anotimpului.
Dacă e luni sau joi, e Seara Săniuţelor
 
Una dintre cele mai ispititoare distracţii de seară din Ischgl este Rodelabend – „seara săniilor”: cât ţine zăpada bună, de pe la mijlocul lunii decembrie şi până la începutul lui aprilie, una dintre pistele staţiunii este rezervată, de două ori pe săptămână, seara, săniuşului – singura condiţie fiind să fie vreme bună.
În fiecare luni şi joi, începând de la ora 7 seara, poţi coborî, cu sania ta sau cu una închiriată la faţa locului, pe această pistă, luminată ca ziua şi lungă de 7 km – una dintre cele mai lungi din Alpi.  Imaginaţi-vă, un derdeluş de 7 kilometri!
 
 
Profesioniştii în arenă
 
De mai multe ori în cursul iernii, au loc demonstraţii ale Academiei de Sporturi de Iarnă – un spectacol în care elementele acrobatice şi efectele de lumină se combină, cu un rezultat absolut spectaculos.
 
 
 
Dintr-o sărbătoare în alta
 
În aşteptarea Crăciunului, la Ischgl se organizează, în luna decembrie, evenimente festive – cunoscute aici sub numele de Advent im Dorf – ce adună la un loc multe dintre bucuriile anotimpului, pentru mari şi mici: colinde şi alte bucăţi muzicale tradiţionale (cântate de formaţii instrumentale şi corale), alaiul lui Moş Nicolae şi bunătăţi de sezon – pâine caldă de secară, castane coapte , vin fiert…
 
 
Crăciunul în munţi la Ischgl are loc în seara zilei de 26 decembrie; în Silvretta Center se organizează un minunat concert de colinde, cu piese muzicale din întreaga lume.
 
 
Iar trecerea într-un nou an este sărbătorită aici cu mega-spectacole de sunet şi lumină: focuri de artificii însoţite de muzică (sau muzică punctată de jerbe de lumini colorate, cum vreţi să spuneţi). Şi nu e sărbătorită numai o dată, ci de două ori, pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie. 5 puncte de organizare a focurilor de artificii, plus 12 „puncte acustice”, răspândite în toată staţiunea, ne asigură că, oricât de mulţi ar fi vizitatorii, se vor putea bucura cu toţii de spectacolul fabulos.
 
 
Mai multe informaţii: www.ischgl.com
 
Testează-ţi abilităţile pe pârtie şi pleci în vacanţă pe schiuri la ISCHGL!
 
PREMII: Câştigi o excursie de 8 zile pentru 2 persoane în celebra staţiune montană ISCHGL din Austria şi 10 seturi de iarnă!
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase