Home » Istorie » Cele mai cunoscute farse din istorie, făcute cu ocazia zilei de 1 aprilie. Una a vizat relaţia de ”dragoste” dintre Margaret Thatcher şi Mihail Gorbaciov – FOTO+VIDEO

Cele mai cunoscute farse din istorie, făcute cu ocazia zilei de 1 aprilie. Una a vizat relaţia de ”dragoste” dintre Margaret Thatcher şi Mihail Gorbaciov – FOTO+VIDEO

Publicat: 01.04.2016
Deşi este cunoscută pe întreg mapamondul, ziua 1 aprilie nu este considerată sărbătoare naţională în niciun stat din lume.

În fiecare an, pe data de 1 aprilie, celebrăm ziua păcălelii. Această ocazie reprezintă un motiv de amuzament pentru toată lumea. Facem farse prietenilor, suntem, la rândul nostru, păcăliţi, însă nimeni nu are voie să se supere.

Originea acestui obicei se regăseşte în perioada Evului Mediu, însă el a devenit cu adevărat popular de-abia în secolul al XIX-lea. De atunci şi până acum, unele farse au devenit atât de cunoscute, încât au rămas, practic, în memoria colectivă.

Noi vă prezentăm câteva dintre păcălelile care au făcut istorie:

Relaţia de dragoste dintre Margaret Thatcher şi Mihail Gorbaciov

Pe data de 1 aprilie 1987, în cotidianul britanic Daily Mirror apărea o ştire care trebuia să şocheze lumea politică din întreaga lume: prim-ministrul Regatului Unit, Margaret Thatcher, şi liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, trăiau o poveste de dragoste. Ziariştii aveau şi o dovadă în acest sens: o fotografie cu cei doi stând la o masă şi alintându-se. Opinia publică a fost şocată la acea vreme să afle că Doamna Fier, fiind femeie căsătorită, a putut face acest gest. Într-un final, reprezentanţii presei au dezvăluit faptul că cele două persoane surprinse în imagine erau, de fapt, sosii ale celor doi lideri politici.

Foto:hoaxes.org

Pinii în care cresc portocale

În 1950, câţiva motociclişti care circulau pe o autostradă din California de Sud au observat ceva cu adevărat spectaculos: în toţi pinii şi cedrii de pe marginea şoselei crescuseră portocale. Ceea ce văzuseră ei s-a dovedit, de fapt, a fi o farsă pusă la cale de locuitorii oraşului Skyforest, aflat în apropiere. În noaptea de dinainte, aceştia au legat în pomi aproape 50.000 de fructe rămase de la un festival organizat în localitatea vecină, San Bernardino.

Foto:hoaxes.org

Zâna mumificată din Derbyshire

La sfârşitul lui martie 2007, britanicul Dan Baines posta pe site-ul său web o imagine cu o creatură cu aripi, care avea aproximativ 20 de centimetri lungime. Pe data de 1 aprilie, autodeclaratul expert în fenomene paranormale susţinea în mod public că ceea ce avea el era o zână mumificată. Baines a fost surprins să primească atunci răspunsuri din partea altor persoane care declarau că descoperiseră o asemenea creatură. Într-un final, englezul a recunoscut că totul fusese o farsă, însă au fost persoane care nu au vrut să îl creadă, susţind că el ascunde, de fapt, adevărul.

Foto:hoaxes.org

Conserva cu carne de unicorn

Pe data de 1 aprilie 2010, compania britanică ThinkGeek anunţa lansarea unui produs revoluţionar: conserva cu carne de unicorn. Conţinutul acesteia era descris ca fiind ,,noua carne albă” şi ,,o sursă excelentă de strălucire”. Vestea a fost primită cu atâta enzutiasm încât firma a decis să introducă noua invenţie pe piaţă. Cu toate acestea, cei care au cumpărat conserva, au avut supriza să constate că în interiorul ei se afla, de fapt, un unicorn de jucărie. Singurii nemulţumiţi au fost clienţii germani, care nu au putut achiziţiona produsul, deoarece oficialităţile de la Berlin îl interziseseră, pe motiv că în ţara lor nu poate fi importată carne provenind de la ,,animale rare”.

Foto:hoaxes.org

Recolta de spaghete elveţiene

Cu ocazia zilei păcălelii, în anul 1957, televiziunea britanică BBC publica faptul că, datorită unei ierni blânde şi a eliminării complete a dăunătorilor, fermierii din Elveţia se bucură de o recoltă bogată de spaghete. Acest fenomen era surprins într-o filmare, în care apar ţărani ce culeg tăiţei din pomi. Clipul i-a fascinat atât de tare pe spectatori, încât mulţi dintre ei au telefonat la sediul instituţiei din Londra, pentru a-i întreba pe realizatori cum îşi pot cultiva în grădini arbori în care cresc spaghete. Răspunsul redactorilor a fost unul cât se poate de sincer: ,,puneţi nişte lăstari de spaghete într-o conservă cu sos de tomate şi speraţi la ce e mai bine”. Ulterior, directorul general al BBC a declarat că a consultat o enciclopedie, pentru a se lămuri dacă, într-adevăr, puteau exista pomi în care cresc spaghete.

Sursa: youtube.com/ MySwitzerland

Sursa: hoaxes.org

Vă mai recomandăm şi: Cum a devenit 1 Aprilie Ziua Păcălelilor

                               Păcăleli de 1 aprilie în presa internaţională: CERN confirmă existenţa Forţei din „Războiul stelelor”

                                   Cea mai infricosatoare gluma facuta de 1 aprilie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase