Home » Istorie » Dezvăluiri de la ultima vânătoare a dictatorului Nicolae Ceauşescu: ”Era sfârşit fizic”

Dezvăluiri de la ultima vânătoare a dictatorului Nicolae Ceauşescu: ”Era sfârşit fizic”

Dezvăluiri de la ultima vânătoare a dictatorului Nicolae Ceauşescu: ”Era sfârşit fizic”
Publicat: 15.12.2016
Nicolae Ceauşescu a avut dintotdeauna o pasiune pentru vânătoare. Deşi participa des la astfel de evenimente, ultima vânătoare asa a fost diferită. Toate detaliile au fost povestite de senatorul Marius Marinescu.

Senatorul Marius Marinescu a povestit despre ultima vânătoare a dictatorului Nicolae Ceauşescu, organizată du două săptămâni înainte de executarea sa.

”Cu 27 de ani în urmă, la ora 10 dimineaţa, începea ultima partidă de vânătoare din viaţa lui Nicolae Ceauşescu. Vânătoarea a fost organizată în pădurea Ogarca, în judeţul Giurgiu. A durat trei ore. Organizatorii eliberaseră în pădure 5000 de cocoşi din făzănărie,” povestea Marius Marinescu, conform evz.ro

Ceauşescu a fost primit cu fast de mai marii locului, cu tradiţionala gustare de dimineaţă: pui la frigare şi vin roşu, însă nu s-a atins de nimic.

”Ceauşescu nu s-a atins de nimic. Vasile Crişan, coordonatorul partidei de vânătoare, a relatat după mulţi ani: ‘Îmbătrânit, slăbit, cu faţa pătată şi vineţie îţi lăsa impresia unui om sfârşit fizic. Îşi plimba privirea pe la toţi cei care erau în apropierea lui. Se uita direct în ochii noştri. Era ca un om speriat, hăituit care îşi căuta refugiul”.

Ceauşescu trăgea cu cele două arme ”Purdey” până ce obosea. Domnea o atmosferă încărcată şi apăsătoare. La terminarea ultimei partide de vânătoare, Ceauşescu nu a mai stat să admire prada şi a plecat fără a mai saluta gonacii, aşa cum o făcrea de obicei, a mai scris Marius Marinescu.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase