Home » Istorie » Comori incredibile şi capete sculptate în cristal, descoperite pe mai multe epave romane

Comori incredibile şi capete sculptate în cristal, descoperite pe mai multe epave romane

Comori incredibile şi capete sculptate în cristal, descoperite pe mai multe epave romane
Publicat: 24.11.2017
Arheologii au descoperit trei epave vechi de milenii pe coasta nordică din Egipt. La bordul navelor scufundate au fost descoperite artefacte străvechi, care datează din perioada romană, când imperiul s-a extins în Europa şi Africa de Nord. Una dintre cele mai importante descoperiri este cea a trei monede care datează din perioada împăratului Augustus.

De asemenea, au fost descoperite şi capuri sculptate în cristal, bucăţi de ceramică şi bucăţi uriaşe de lemn care faceau parte din navă. Conform Newsweek, descoperirea a fost realizată pe coasta de nord a oraşului Alexandria, în golful Abu Qir. 

Mostafa Wazizi, director al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a confirmat descoperirea. El susţine că găsirea artefactelor se datorează colaborării dintre Ministerul Antichităţilor Subacvatice, Departamentul de Arheologie şi  Institutul European de Arheologie Subacvatică. 

Osama Al-Nahas, director al Departamentului de Arheologie Subacvatică, a declarat că a patra epavă ar putea fi descoperită în 2018. 

Vă recomandăm  să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase