Home » Istorie » Noi descoperiri uimitoare realizate pe epava Antikythera care a găzduit misteriosul computer care încă îi intrigă pe cercetători

Noi descoperiri uimitoare realizate pe epava Antikythera care a găzduit misteriosul computer care încă îi intrigă pe cercetători

Publicat: 09.10.2017
Una dintre cele mai uimitoare epave nu încetează să îi uimească pe specialişti. În cadrul ultimei expediţii, arheologii din cadrul Universităţii din Suedia au descoperit mai multe statui din bronz, inclusiv un braţ din bronz gigantic.

Epava a fost descoperită iniţial în 1900 şi a devenit faimoasă datorită Mecanismului din Antikythera, misteriosul computer care încă îi intrigă pe cercetători. Conform Atlas Obscura, specialiştii au descoperit în mediul subacvatic mai multe statui din bronz, inclusiv pe cea a unui tânăr. 

În antichitate, statuile din bronz erau deseori topite şi metalul era refolosit, aşadar o astfel de comoară este extrem de rară. Având în vedere că s-au aflat pe o navă scufundată, obiectele au fost conservate până în prezent. 

Sursa: ARGO 2017

În 2014, arheologii au demarat un nou proiect pentru excavarea sitului. Iar anul trecut au descoperit scheletul unei persoane care s-a scufundat alături de navă. În viitorul apropiat, rezulatatele ADN ale scheletului, care îi vor dezvălui sexul şi vârsta, vor fi publicate de specialişti. 

Însă, în acest an, echipa de specialişti a utilizat un detector de metale cu ajutorul căruia a localizat rămăşiţele sculpturilor. Conform specialiştilor, pe epavă se află între 7 şi 9 sculpturi. De asemenea, a fost descoperit un disc care ar fi putut face parte din Mecanismul din Antikythera. 

Sursa: ARGO 2017

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase