Home » Istorie » 180 de artefacte valoroase au stat ascunse într-o statuie timp de 700 de ani

180 de artefacte valoroase au stat ascunse într-o statuie timp de 700 de ani

180 de artefacte valoroase au stat ascunse într-o statuie timp de 700 de ani
Publicat: 13.05.2018
În urma scanării unei statui japoneze vechi de 700 de ani, specialiştii au descoperit 180 de artefacte ascunse.

Statuia ce se află de obicei în templul Hokkeji din Nara, Japonia, are o înălţime de aproximativ 73 de centimetri. Conform IFL Science, în ciuda mărimii reduse, în interiorul ei au fost descoperite 180 de artefacte, inclusiv pergamente. 

Oficialităţile din cadrul Muzeului Naţional Nara, unde este expusă în prezent statuia, au suspectat că structura ar avea un compartiment ascuns. În urma scanării CT, a fost dezvăluit că statuia este de fapt goală în interior. Analizele cu raze X au dezvăluit prezenţa a 30 de pergamente, relicve şi alte obiecte în regiunea craniană şi alte 150 de obiecte în corpul statuii. 

Conform publicaţiei japoneze NHK, obiectele s-au aflat în interiorul statuii din momentul în care aceasta a fost creată, în urmă cu 700 de ani, deoarece nu există niciun semn că aceasta ar mai fi fost deschisă anterior. Conform specialiştilor, practica nu este neobişnuită, însă obiectele şi autorul pergamentului ar fi putut fi o rudă apropiată a lui Buddha. ”Având în vedere artefactele din interior, statuia este valoroasă din punct de vedere cultural,” notează NHK. 

Statuia îl înfăţişează pe Monju Bosatsu, unul dintre cei patru mari Bodhisattva. Aceştia erau persoanele considerate ca având o putere şi înţelepciune măreaţă şi sunt pe cale să devină un Buddha. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase