Home » Istorie » Un mormânt comun, nemaivăzut până acum a fost descoperit în Kenya. Are o vechime de 5.000 de ani

Un mormânt comun, nemaivăzut până acum a fost descoperit în Kenya. Are o vechime de 5.000 de ani

Un mormânt comun, nemaivăzut până acum a fost descoperit în Kenya. Are o vechime de 5.000 de ani
Publicat: 23.08.2018
În urmă cu 4.000 de ani mediul din Africa se schimba radical, tot atunci s-a format şi o nouă societate pe malul lacului Turkana, unde au construit un lucru extrem de rar şi remarcabil.

CInci milenii mai târziu o echipă internaţională de arheologi a descoperit că structura masivă este defapt un cimitir, primul şi cel mai mare de acest tip din Africa. 

Conform Science AlerLothagam North Pillar Site este impresionant atât datorită mărimii cât şi a rămăşiţelor din el. Aproximativ 600 de cadavre au fost înhumate în interiorul său. Rămăşiţele au fost aşezate meticulos în cavităţile platformei din interiorul mormântului ce are un diametru de 30 de metri. Se estimează că minimum 580 de persoane au fost înhumate în interior, printre ele fiind bărbaţi, femei, copii şi vârstnici. 

Pe scurt aceste persoane făceau parte dintr-o societate pastorală ce a trăit în urmă cu mii de ani. Membrii societăţii au fost îngropaţi în acelaşi mod. Niciunul dintre cadavre nu prezenta urme ale unui tratament special, fiecare fiind înhumat sub megaliţi uriaşi. 

În timp ce mormintele comune au fost utilizate deseori de-a lungul istoriei, utilizarea megaliţilor reprezintă un simbol al unei ierarhii sociale stratificate. 

Însă în acest caz, în societate de pe malul lacului Turkana pare că toţi locuitorii beneficiau de un tratament egal, cel puţin în momentul morţii. Regiunea unde a fost descoperit mormântul comun a fost locuită în urmă cu 5.000-4.300 de ani. Megaliţii erau cei ce marcau locul în care se află mormântul şi se întindeau pe o rază de un kilometru depărtare de sit. Deşi nu au fost descoperite obiecte preţioase, toate cadavrele deţineau ornamente personale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase