Home » Istorie » Cum arată Tutankhamon? Imagini cu faraonul mumificat publicate la nouă ani după restaurarea mormântului

Cum arată Tutankhamon? Imagini cu faraonul mumificat publicate la nouă ani după restaurarea mormântului

Cum arată Tutankhamon? Imagini cu faraonul mumificat publicate la nouă ani după restaurarea mormântului
Publicat: 05.02.2019
Chipul şi picioarele faraonului Tutankhamon au fost prezentate printr-o serie de imagini incredibile realizate la încheierea celor nouă ani de la începutul restaurării mormântului său.

După aproape 10 ani de muncă, specialiştii din Egipt au reuşit să repare şi să restaureze mormântul faraonului Tutankhamon. Dintre toate imaginile cu mormântul, cele mai importante prezintă chipul mumificat şi picioarele faraonului.

Corpul mumificiat al lui Tutankhamon, ce a murit la vârsta de 18 ani, a fost învelit în pânză şi aşezat într-o cutie de sticlă cu climat controlat, în interiorul mormântului său subteran, scrie Mail Online. Încăperea se află în Valea Regilor, de pe malul vestic al Nilului.

Institutul de Conservare Getty, împreună cu Ministerul Antichităţilor din Egipt, au colaborat timp de nouă ani pentru curăţarea şi restaurarea picturilor din mormânt. Deşi au curăţat mare parte din picturile de pe pereţi, aceştia au lăsat unele „pete negre” regăsite aici în 1922 de către arheologul Howard Carter, ce a deschis pentru prima oară mormântul. Anterior se credea că aceste pete microbiologice ar putea creşte în timp, însă analizele recente ale imaginilor din 1920 arată că petele nu s-au dezvoltat deloc în toată această perioadă.

Pentru a confirma descoperirile, specialiştii au realizat analize chimice şi de ADN ce au confirmat că petele de origine microbiologică sunt moarte şi nu mai reprezintă un pericol.

Puteţi vedea mai multe imagini cu restaurarea mormântului mai jos:

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Detalii despre un faimos general din armata lui Tutankamon, devenit apoi faraon, au fost regăsite în gravurile în piatră dintr-un templu egiptean străvechi

Tezaurul lui Tutankhamon: peste 110 kg de aur masiv au fost descoperite lângă faraon

Misterul familiei lui Tutankhamon, dezvaluit de testele ADN

Tutankhamon redevine tata dupa 3500 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase