Home » Istorie » Moneda ”miraculoasă”, unică în lume, care a salvat viaţa unui soldat din Primul Război Mondial

Moneda ”miraculoasă”, unică în lume, care a salvat viaţa unui soldat din Primul Război Mondial

Moneda ”miraculoasă”, unică în lume, care a salvat viaţa unui soldat din Primul Război Mondial
Publicat: 20.03.2019
O monedă din secolul al XIX-lea care a oprit un glonţ, salvând viaţa unui soldat britanic din Primul Război Mondial, va fi vândută la o licitaţie în viitorul apropiat.

Moneda a aparţinut lui John Trickett, care o ţinea în buzunarul de la sân al uniformei sale ca „amintire de casă” în timpul războiului. Când se afla în Franţa, luptându-se cu trupele germane, un soldat a tras în Trickett, dar glonţul a lovit moneda şi a ricoşat, scrie Fox News.

„Toţi din familia noastră am văzut moneda şi a auzit de povestea modului în care viaţa bunicului nostru  fost salvată. A venit acasă din cauza rănii. I-a afectat mâna stângă şi a rămas surd în urechea stângă. De asemenea, i-a afectat echilibrul”, a precizat Maureen Coulson.

Moneda a fost realizată în 1889 şi a trecut prin mai multe generaţii ale familiei Trickett. Coulson a mai adăugat şi că cei doi fraţi ai bunicului său au murit în Primul Război Mondial şi că s-a înrolat în război deşi nu avea vârsta minimă pentru aşa ceva.

Alături de încă două medalii ale sale, centul care i-a salvat viaţa va fi vândut pe 22 martie la Derbyshire’s Hansons Auctioneers. Are un preţ estimativ de 100-200 de lire sterline.

Trickett a trăit să vadă sfârşitul războiului, fiind trecut în rezervă pe 7 septembrie 1918. A avut 8 copii, a lucrat ca poştaş şi a decedat în anul 1962.

Aproximativ 40 de milioane de oameni au murit în timpul Primului Război Mondial, făcându-l unul dintre cele mai sângeroase conflicte din istorie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Momentul în care un avion din timpul Primului Război Mondial a aterizat de urgenţă în Marea Britanie

Primul Război Mondial: Sunetul înregistrat la scurt timp după încheierea primei conflagraţii mondiale

Dintr-o greşeală, americanii au fost pe punctul de a declanşa un război nuclear împotriva sovieticilor. ”Da, jumătate din Soare tocmai a explodat!”

Fortăreţele considerate impenetrabile pe care ruşii le-au cucerit. Una dintre ele a fost teritoriu românesc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase