Home » Lumea digitală » Facebook a cenzurat fotografiile cu Mica Sirenă din Copenhaga – VIDEO

Facebook a cenzurat fotografiile cu Mica Sirenă din Copenhaga – VIDEO

Facebook a cenzurat fotografiile cu Mica Sirenă din Copenhaga – VIDEO
Publicat: 06.01.2016
După ce a cenzurat celebrul tablou "L'origine du monde" realizat de Gustave Courbet, compania Facebook a cenzurat şi sculptura Mica Sirenă, amplasată pe o stâncă în portul oraşului Copenhaga.

Reţeaua de socializare Facebook a eliminat din fluxul său de informaţii fotografia unei statui celebre din Danemarca, Mica Sirenă, din cauza „nudităţii” acesteia, informează lefigaro.fr.

Reţeaua de socializare a interzis pe site-ul său o fotografie a acestei statui din bronz, care este o reprezentare a personajului omonim din povestea lui Hans Christian Andersen, deoarece acea imagine ar avea „o conotaţie sexuală”.

Actul de cenzură nu a fost pe placul lui Mette Gjerskov, o politiciană daneză, care a dorit să distribuie pur şi simplu pe Facebook acea fotografie pe care o publicase anterior pe blogul ei.

„Nu pot să îmi promovez blogul din cauza acestei restricţii stupide. Nu aş fi crezut niciodată că o comoară naţională va fi clasată pe acelaşi nivel cu pornografia infantilă sau cu alte monstruozităţi”, a declarat Mette Gjerskov.

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, reţeaua de socializare creată de Mark Zuckerberg ar fi oferit deja o altă explicaţie pentru acel act de cenzură şi ar fi spus că, în realitate, ar fi vorba de o problemă care ţine nu de nuditate, ci de drepturile de autor. Nicio fotografie cu statuia în cauză nu poate fi publicată fără ca utilizatorul de Facebook să plătească moştenitorilor artistului care a realizat Mica Sirenă, danezo-islandezul Edvard Eriksen, drepturi de folosire a imaginii.

Anul trecut, Facebook şi-a actualizat liniile directoare referitoare la ceea ce poate fi publicat sau nu poate fi publicat pe reţeaua de socializare, pentru a evita orice „confuzie”. Astfel, Facebook a anunţat că va restricţiona nuditatea pentru că „anumite categorii de public din comunitatea mondială ar putea fi sensibile la acest tip de conţinuturi”. Facebook a confirmat şi faptul că imaginile cu sâni feminini rămân interzise pe această platformă online.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase