Home » Lumea digitală » Secretul ascuns de Facebook în căsuţa de chat. Pentru a-l accesa, utilizatorii trebuie doar să insereze un cod – FOTO

Secretul ascuns de Facebook în căsuţa de chat. Pentru a-l accesa, utilizatorii trebuie doar să insereze un cod – FOTO

Publicat: 08.02.2016
Programul a fost conceput pentru a putea fi accesat de pe orice platformă disponibilă pe piaţă.

Utilizatorilor site-ului de socializare Facebook tocmai li s-a pregătit o surpriză. În cadrul platformei de chat, a fost inserată o aplicaţie, care le permite să joace şah şi, în acelaşi timp, să poată conversa fără probleme. Programul a fost conceput pentru a putea fi accesat de pe orice platformă disponibilă pe piaţă.

Pentru a putea accesa FBChess, aşa cum a fost denumit jocul, este nevoie ca un utilizator să iniţieze o conversaţie, trimiţându-i interlocutorului său mesajul „@fbchess play”. În acel moment, programul va fi iniţializat şi va atribui, în mod automat, spaţiile albe celui care a început jocul, permiţându-i să facă prima mutare.

Foto: dailymail.co.uk/Facebook

La capetele axelor orizontale, tabla de şah virtuală este însemnată cu litere, consemând poziţia fiecărei coloane. Pe de altă parte, în dreptul axelor verticoale apar cifre, care indică poziţia fiecărui rând.

Foto: dailymail.co.uk/Facebook

Piesele pot fi mutate prin inserarea unui cod compus din iniţiala numelui piesei şi numărul care indică poziţia acesteia. În acest sens, litera „B” corespunde Nebunului (bishop, în varianta engleză), „R” corespunde Turei (rook, în varianta engleză), „Q” corespunde Reginei (queen, în varianta engleză), „K” corespunde Regelui (king, în varianta engleză), „N” corespunde Calului („knight”, în varianta engleză) şi „P” corespunde Pionului (pawn, în varianta engleză). De exemplu, pentru a muta pionul numărul 2 în poziţia b3, utilizatorul trebuie să tasteze „@fbchess Pb3”.

Foto: dailymail.co.uk/Facebook

FBChess poate sugera mutări jucătorilor care au nevoie de ajutor. Acesta poate fi accesat inserând comanda „@fbchess help”.

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Erau consideraţi dispăruţi, însă o echipă de expediţie a reuşit să-i găsească într-un parc naţional din Etiopia. Sunt circa 200 de exemplare

                                           Cauza maladiei Alzheimer e, cel mai probabil, TRANSMISIBILĂ. Tot mai multe cercetări sugerează acest lucru – VIDEO

                                              Limba unui cameleon, mai rapidă decât o maşină sport – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase