Home » Lumea digitală » Un tânăr român, specialist în IT, dirijor şi pianist, combină arta cu tehnologia într-un show epic – VIDEO

Un tânăr român, specialist în IT, dirijor şi pianist, combină arta cu tehnologia într-un show epic – VIDEO

Un tânăr român, specialist în IT, dirijor şi pianist, combină arta cu tehnologia într-un show epic – VIDEO
Publicat: 26.02.2016
Ciprian Costin, un tânăr artist român stabilit în Los Angeles, va prezenta pe 27 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, show-ul "The Masterpiece Experience", care îmbină arta cu tehnologia, fiind inspirat din "Odiseea" lui Homer, într-o variantă science-fiction.

Dirijorul, compozitorul, pianistul, producătorul şi specialistul în IT Ciprian Costin, creatorul şi producătorul show-ului epic „The Masterpiece Experience”, va veni în România pe 27 aprilie, la Sala Palatului, la invitaţia Vreau Bilet.

Tânărul artist, care a reuşit, la numai 28 de ani, să intre în lumea elitelor muzicale de la Hollywood, va prezenta la Bucureşti proiectul său original şi ambiţios. În acest proiect, Ciprian Costin a cuprins muzica unor filme celebre ca „Gladiator”, „Inception”, „Sherlock Holmes”, „Tree of Life”, „Dracula”, „God of Wars” şi „The Da Vinci Code”.

În urmă cu trei ani, 4.000 de spectatori, la Bucureşti, şi 5.000, la Iaşi, trăiau experienţa show-ului „The Masterpiece Experience” şi priveau cum sub ochii lor este recreată istoria universului pe acordurile titanilor muzicii de film, cu ajutorul unei orchestre de peste 40 de muzicieni, al unor voci vibrate, al tehnologiei, laserelor şi proiecţiilor multimedia.

„O experienţă extraordinară, intensă şi foarte emoţionantă”, scria revista Forbes despre acest spectacol, care a sedus publicul din Boston, Tenerife, Bucureşti şi Iaşi.

Show-ul este inedit prin faptul că oferă oamenilor posibilitatea să asculte live într-un mod unic muzica din „Gladiator”, „Sherlock Holmes” şi „Inception”, dar şi alte compoziţii ale unora dintre cei mai respectati autori de muzica de film din Los Angeles.


„În 2009, în decembrie, am văzut «Star Wars» în concert, într-o arenă de 20.000 persoane, cu Anthony Daniels ca narator. La acea vreme, eram foarte pasionat de muzica lui Hans Zimmer şi nu văzusem să fie nici un concert live cu muzica lui. Deci m-am hotărât să organizez eu unul”, povesteşte Ciprian Costin despre modul cum s-a născut show-ul „The Masterpiece Experience”.

Astfel, 250 de persoane au colaborat la realizarea primei ediţii a „The Masterpiece Experience”, care s-a dovedit un succes: „Am fost surprins să văd cât de multă lume a fost încântată! Calitatea show-ului nostru a deteminat mai mulţi compozitori să înceapă să-şi organizeze spectacole live, iar alte organizaţii existente să insiste mai mult pe nivelul de producţie şi să folosească muzica de film şi trailere în evenimente de largă anvergură. Colaboram cu Two Steps From Hell din 2012 şi în 2014 am lucrat cu Hans Zimmer pentru producţia turneului lui de show-uri”, a declarat Ciprian Costin.

Despre cea de-a treia ediţie a „The Masterpiece Experience”, pe care iubitorii muzicii de film o pot vedea pe 27 aprilie, la Sala Palatului, Ciprian Costin a dezvăluit că va prezenta o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisă de „Two Steps from Hell” şi muzica de film compusă de Hans Zimmer („The Dark Knight/ Cavalerul negru” şi „Interstellar/ Interstellar – Călătorind prin Univers”) fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectivă unică, spun organizatorii concertului.

Biletele la concertul „The Masterpiece Experience” din 27 aprilie pot fi achiziţionate de pe www.vreaubilet.ro şi de la Sala Palatului.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase