Home » Lumea digitală » Cercetătorii au reuşit să restaureze primele melodii generate, acum 65 de ani, un computer istoric

Cercetătorii au reuşit să restaureze primele melodii generate, acum 65 de ani, un computer istoric

Cercetătorii au reuşit să restaureze primele melodii generate, acum 65 de ani, un computer istoric
Publicat: 29.09.2016
Cercetătorii au restaurat prima înregistrare a unor melodii create de calculator. Înregistrarea a fost realizată de maşinăria construită de Alan Turing, muzica a fost înregistrată acum 65 de ani.

Înregistrarea include trei melodi diferite – ,,God Save the King” ,,Baa Baa Black Sheep” şi hitul lui Glenn Miller ,,In The Mood” – toate au fost redate de giganticul computer a lui Turing din Manchester, Anglia, în 1951.

Muzica generată de computer a fost iniţial înregistrată pentru o transmisiune BBC de către pianistul şi învăţătorul Christopher Strachey, ce a reuşit să programeze maşinăria lui Turing să redea imnul naţional ,,God Save the King”

Cercetătorii din Noua Zeelandă au reuşit să restaureze sunetul după aproximativ 60 de ani de degradare. ,,Astăzi, tot ce ce a rămas din sesiunea de înregistrare este un disc de acetat cu o singură faţă de 30 de centimetri, care a fost tăiat de tehnicienii de la BBC în timp ce computerul îl reda,” a declarat Jack Copeland de la Universitatea din Canterbury.

,,Computerul în sine este foarte vechi, iar înregistrarea aceasta este singura fereastră către istoria muzicii create prin intermediul tehnologiei,” a adăugat el. Împreună cu compozitorul de la Universitatea din Canterbury, Jason Long, au ,,dezgropat” înregistrarea şi au realizat că nu mai suna nicidecum ca ceea din 1951.

,,A fost dezamăgitor faptul că am descoperit  că frecvenţele din înregistrare sunt neclare, înregistrarea ne-a oferit o idee asupra modului în care sunau computerele pe vremuri,”  a declarat Copeland.

,,Însă a fost un moment incredibil atunci când am reuşit cu adevărat să auzim cum sună computerul lui Turing,” au declarat cercetătorii. 

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase