Home » Lumea digitală » Cu cât ecranul telefonului este mai mare cu atât petreci mai mult timp folosindu-l

Cu cât ecranul telefonului este mai mare cu atât petreci mai mult timp folosindu-l

Cu cât ecranul telefonului este mai mare cu atât petreci mai mult timp folosindu-l
Publicat: 29.03.2018
Unul din motivele pentru care producătorii de dispozitive mobile au creat tabletele este avantajul oferit de ecranul acestora, în ce priveşte uşurinţa în utilizare şi accesul facil la informaţia dorită. Acelaşi principiu funcţionează şi la dispozitivele smartphone, un model cu ecran mare fiind mai uşor de utilizat şi captivant decât versiunea sa compactă.
Suspiciunile cum că dispozitivele smartphone cu ecran mare dau o dependenţă chiar mai puternică decât cele compacte par să fie confirmate şi de un studiu desfăşurat în anul 2017 pe un grup de 4000 de persoane. Analiza a arătat că posesorii de telefoane inteligente echipate cu ecrane mai mici de 4.6” au un tipar de utilizare mult mai redus decât cei care folosesc modele cu ecran de 5.5”, sau mai mari.
 
Însă privind din altă perspectivă, am putea spune şi că utilizatorii frecvenţi de telefoane inteligente aleg din start modele cu ecran mare, tocmai pentru că doresc cea mai eficientă şi plăcută experienţă cu putinţă. În schimb, cei care le folosesc mai rar s-ar putea mulţumi şi cu un model compact, mai uşor de manevrat şi transportat, infrmează Go4it.
 
Cert este că vasta majoritate a dispozitivelor smartphone folosite în prezent sunt de mărime medie. Potrivit analizei făcute de compania AppOptix, utilizatorii de telefoane inteligente sunt cel mai mult preocupaţi de două tipuri de activităţi: socializare şi comunicare folosind reţelele consacrate. Prioritare mai sunt şi jocurile pe mobil şi navigarea pe internet fără un scop anume, în timp ce activităţile care ţin de divertisment şi vizitarea site-urilor de ştiri sau sport sunt lăsate pe ultimele poziţii în topul realizat.
 
Din păcate, studiul nu explică şi de ce producătorii smartphone aleg să lanseze modele cu ecran din ce în ce mai mare. Probabil, unul dintre motive este dat de cererea pentru acestea, mai mare decât în cazul modelelor compacte, alături de preţurile mai piperate practicate la această categorie.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase