Home » Maratoanele Descopera » Descoperă extratereştrii dintre noi » Raportul Ummo si Secretele Vaticanului

Raportul Ummo si Secretele Vaticanului

Publicat: 25.11.2010
Faptul ca Vaticanul detine in misterioasele si ermeticele sale biblioteci o serie de documente care, daca ar fi dezvaluite, ar schimba istoria oamenii, a devenit deja un laitmotiv. In aceste conditii, o poveste despre o rasa de extrateresti de pe planeta UMMO care ar trai printre noi si ar fi intocmit un raport care ne vizeaza direct, document cunoscut de Papa, nu ar trebui, sa ne mire prea mult. Restul este o poveste reala cu multa paranoia, experimente pe oameni, ciorba lunga dupa retete New Age, minciuni si fabulatii demne de orice regizor de mana a doua de la Hollywood.

Hotarat lucru, nu exista in panoplia cazurilor care implica OZN-uri si omuleti verzi niciun subiect atat de „grav” precum experimentul-inselatorie cunoscut sub diverse denumiri, intre care cele de „Planeta UMMO si „Raportul UMMO” sunt cele mai cunoscute. Fascinanta si seducatoare ipoteza a fiintelor din Ummo se ridicase le nivel de nebunie nationala, marea majoritate a locuitorilor din doua mari tari si civilizatii europene, repectiv Franta si Spania, ajungand sa creada cu tarie ca vor fi martorii intalnirilor directe cu „Inalta Civilizatie Ummita”. Pe scurt, povestea UMMO pare la prima vedere un amestec de Star Trek cu Codul lui DaVinci. Varianta de cartier…

Un exercitiu scapat de sub control

Pe undeva pe la mijlocul deceniului 1950-1960, un psihiatru spaniol, pe numele sau Jose Luis Jordan Pena, elaborase o teorie cum ca paranoia era un fenomen mult mai raspandit in randul populatiei, decat admiteau alti psihiatri. Psihiatrul spaniol era convins ca tot noianul de superstitii inerent civilizatiei umane, credintele in astrologie, spiritism, farfurii zburatoare, demoni, ingeri si spiridusi nu sunt altceva decat dovezi ale paranoiei. Astfel, pe baza acestei supozitii, Jordan Pena mergea atat de departe incat sustinea ca numai putin de 79% din populatia umana este de-a dreptul paranoica. Etichetat drept excentric, extremist si „ciudat” de catre insasi colegii sai de breasla, Jordan Pena se decide intr-o buna zi sa demonstreze cu varf si indesat cat de prosti, creduli si usor de manipulat sunt cei 79% de oameni din randul societatii din care faceau cu totii parte.

In acest scop, cercetatorul spaniol pune la cale o escrocherie de proportii, care ajunge in timp sa declanseze paranoia pana si in randul celor mai sceptici si rationali oameni de stiinta. In mod evident, nici macar Jordan Pena nu a avut cum sa anticipeze efectul de bulgare de zapada declansat de experimentul sau… Gluma sa serioasa avea sa dea nastere pana si unei noi religii, intitulata „ummoism”, cercetatori reputati de talia si prestigiul lui Jaques Valee fiind nevoiti sa declare ca documentele UMMO pot fi considerate o analogie reala a operei lui Jorge Luis Borges „Tlon, Uqbar, Orbis Tertius”.

Pena si-a pus planul in aplicare prin lansarea unui zvon fals referitor la aterizarea unui OZN in Aluche, o suburbie rau famata a Madridului. Pentru a spori confuzia in randul unei populatii deja isterizata de temerile unei invazii din spatiu, psihiatrul spaniol a adus in fata autoritatilor si presei niste mostre de polivinil fluorid, un material plastic foarte banal (astazi cunoscut sub numele de TEDLAR, fiind produs si manufacturat de catre concernul E. du Pont de Nemours special pentru programele spatiale ale NASA), dar care pe atunci era cu desavarsire necunoscut in Spania. Constiincios fata de planul sau, Jordan Pena le-a declarat spaniolilor stupefiati ca materialul necunosut este fara doar si poate de origine extraterestra, nu seamana cu nimic facut de om si a fost gasit de el personal pe locul aterizarii OZN-ului imaginar. Avand terenul deja pregatit, psihiatrul nu mai poate de inapoi si lanseaza o adevarata epopee a ummitilor, fiinte extraterestre care descindeau de pe planeta UMMO. Nu era decat inceputul…

Corespondente cu extraterestri…

Nebunia a continuat prin crearea unei adevarate ideologii bazate chipurile pe o corespondenta dintre extraterestrii ummiti si excentricul psihiatru spaniol. Scrisorile, grupate mai tarziu in faimosul Dosar UMMO, contineau o serie de informatii mestesugite de catre Jordan Pena (care isi descoperise astfel fara voia sa un nebanuit talent literar), care abundau in date despre societatea, organizarea si credintele fiintelor din Ummo. Scrisorile buclucase erau redactate anonim, scrise de mana si trimise mai departe la destinatii ilustre: catre diversi cercetatori, filozofi si oameni de stiinta, plus redactiile principalelor cotidiene din Spania. O parte considerabila a doctrinei UMMO a fost alcatuita de catre Fernando Sesma Manzano, un invatator de scoala primara care, in timpul liber, facea pe jurnalistul pasionat pentru o suma modica de bani. Manzano era printre altele si directorul „Asociatiei Prietenilor Vizitatorilor Spatiali”, o adunatura de ocultisti, scriitori de duzina si hippyoti care se intalneau saptamanal intr-o cafenea din Madrid, unde se lansau in discutii si supozitii fara sfarsit la adresa existentei civilizatiilor extraterestre. Nebunia atingea incet-incet proportii telenovelistice… Intr-unul dintre mesajele sale, Fernando Sesma anunta publicul spaniol ca a fost, in sfarsit, sunat la telefon pentru prima si ultima oara de catre o fiinta ummita care i-a transmis ca:

„Este dorinta noastra de a-i informa pe pamanteni despre originea noastra, precum si intentiile pe care le avem cu privire la voi. Noi venim de pe UMMO, o planeta care orbiteaza in jurul stelei IUMMA, pe care voi pamantenii o cunoasteti sub numele de Wolf 424. Diferentele de civilizatie intre voi si noi sunt atat de mari incat le consideram de-a dreptul indescriptibile”. Interlocutorul imaginar al lui Sesma, era un extraterestru ummit pe nume DEI 98, fiul (evident) al lui D97… Acesta i-a dezvaluit spaniolului ca UMMO a avut propriile perioade de conflicte absurde si sangeroase, similare intrucatva cu cele de pe Terra. Mai ales in timpul in care ummita NA 457, fiica ummitei NA 312, exploata tiranic toata suflarea vie de pe planeta. Epopeea si religia ummita pareau cumva desprinse dintr-un scenariu repezit, dar, cu toate acestea nu au dat nimic de banuit maselor de oameni care vroiau cu tot dinandinsul sa creada in extraterestri.

Tiranica regina NA 457 ar fi denaturat esenta religiei ummite, iar masurile ei au periclitat insasi rasa din care facea parte. Intregul concept de divinitate (WOA in limbajul ummit), a fost inlocuit cu un nou cult in care NA 457, era figura centrala care isi domina telepatic milioanele de supusi. Regimul dictatorial al femelei ummite a durat pana la moartea sa, dupa care tronul a fost ocupat de propria fiica, WIE 1, o conducatoare malefica care a ucis peste 4 milioane de ummiti. WIE 1 a aruncat planeta UMMO intr-o perioada neagra in care au fost distruse inclusiv bazele de date, bibilotecile si centralele nucleare. In randul ummitilor a fost incurajat interesul pentru stiinta in detrimentul telepatiei si filozofiei. Cand oprimarea extraterestrilor era la apogeu, a aparut, cum altfel, un Mesia ummit, denumit UMMOWOA (Profetul Mantuitor al UMMO) care, in stilul clasic al oricarui reformator religios, a propovaduit enoriasilor cu antene si ochi fosforescenti, existenta unui Singur Dumnezeu Adevarat. Suna cumva cunoscut?

Nebunia trecuse insa de granitele Spaniei. Mass media din Franta si Italia publica avida orice relatare din saga inchipuita a extraterestrilor care, in inteligenta lor superioara, binevoisera sa se indure de pamanteni si sa le impartasesca din istoria si cunostintele lor… Mii de oameni cu formatii diverse, de la intelectuali la agricultori discutau doar despre UMMO si toata nebunia publicata anonim de catre un psihiatru spaniol care se lua singur de par vazand la ce se ajunsese.

Cum putea sa lipseasca Vaticanul?

Povestile continuau sa curga nestingherit, cei doi spanioli nestiind ce anume sa mai inventeze. De fapt, intre timp incepusera sa apara bani frumosi de pe urma ciudatului experiment scapat de sub control. Se formase deja un public nisa care cumpara avid orice carte, revista sau ziar care relata ceva legat de subiectul UMMO. Credeati cumva ca lumea stiintifica, sceptica, analitica si rationala prin definitie avea cumva sa fie ocolita de nebunia UMMO? Nici pe departe. Savanti respectabili precum Juan Dominguez si Jean-Pierre Petit au avut ore in sir de dezbateri si discutii pe canalele televiziunilor. In cele din urma, cei doi au cazut de acord asupra tuturor disensiunilor si s-au erijat in promotori si aparatori ai subiectului UMMO in randul celorlalti oameni de stiinta. Jean-Pierre Petit, in mod particular, se declara captivat de conceptul (WAAM-WAAM), adica „pluricosmosul” sau „multiversul” care este insasi crezul suprem al filozofiei ummite.

Intre timp, credintele atractive in extraterestri cu forma umanoida, care veneau dintr-o lume superioara, gasisera un teren deosebit de fertil. Mitologia ummita ajunsese de la un experiment in gluma la un adevarat fenomen social care nu doar ca ajunsese sa contamineze masele de oameni, dar isi gasea noi si noi adepti inclusiv in randul oamenilor de stiinta. Speriat de consecintele gestului sau, si intrat deja in colimatorul serviciilor secrete spaniole, psihiatrul Jordan Pena a incercat sa toarne apa pe foc, aparand spasit la toate televiziunile si declarand ca el a fost in spatele experimentului UMMO, si totul era un imens bluf care nu avea la baza nimic real. Degeaba. Nu l-a luat nimeni in serios, ba unii l-au crezut fie nebun cu acte in regula, fie un profitor ordinar care vroia sa se alega cu ceva sume de bani in urma lansarii unui scandal menit sa discrediteze, chipurile, cel mai important moment din istoria umanitatii...Anume mult asteptata intalnire cu o civilizatie extraterestra, musai superioara, care urma sa ne izbaveasca de toate razboaiele, tensiunile si problemele pe care ni le-am creat singuri in ignonanta noastra lacoma tipica pentru o specie inferioara…

Psihiatrul nu a avut incotro si a acceptat ca bulgarele de zapada se transformase in timp intr-un colos care distrugea vieti si destine. Rapoartele politiei relatau despre copii ale „Dosarului UMMO” care erau raspandite de proaspeti zeloti in toata lumea, in special in tarile vorbitoare de limba spaniola din America de Sud. Drama crescuse pana atinsese proportii planetare.Se nascuse chiar o religie care are adepti si in zilele noastre… Limita dintre etica si respectul acordat fiintei umane fusese demult trecuta, iar regretele, sincere de altfel, ale psihiatrului spaniol, nu mai aveau cum sa remedieze situatia. Nebunia ajunsese pana si la Vatican, o parte a cardinalilor ajungand sa creada ca am fost cu adevarat contactati de extraterestri, iar Curia Papala trebuia neaparat sa lanseze o campanie urgenta de crestinare (neaparat in cultul romano-catolic), al paganilor de pe planeta UMMO…

Au aparut la scena deschisa si amatorii de profetii apocaliptice care au scris la repezeala zeci de carti in care se sustinea sus si tare ca extraterestii ummiti au intocmit un raport secret in care dezvaluie multe secrete care ar putea schimba lumea din temelii daca vor fi vreodata publicate. Evident, raport care este cunoscut doar de Papa… Au trebuit sa treaca peste 35 de ani de la lansarea experimentului, pana cand o parte a cercetatorilor spanioli sa se dumireasca in privinta adevarului din spatele experimentului UMMO. Recent, periodicul „El Ojo Critico”, organ de presa al unor cercetatori spanioli ai fenomenului OZN, a publicat intreaga poveste in paginile sale de-alungul mai multor episoade care, din nefericire, spun multe despre inteligenta la nivel colectiv a reprezentantilor speciei Homo sapiens sapiens.La urma urmei este vorba de trei generatii de oameni care au crezut cu tarie in nebunia lansata de Jordan Pena.

Celebrul jurnalist de televiziune spaniol Manuel Carballal, ajutat de prestigiosii ufologi Carles Berce, Jose J. Montejo si Javier Sierra, au fost primii oameni care au descoperit si dat in vileag toata tarasenia lui Jose Luis Jordan Pena. Astazi, Trinidad Pastrana si Mercedes Carrasco, doua ocultiste din Madrid, sustin ca fiecare este „adevaratul canal de comunicare” prin care blanzii si inteleptii extraterestri ummiti continua sa ne dea sfaturi si sa ne lumineze evolutia ca specie. Daca in Europa febra UMMO a apus in sfarsit, nemaiexistand decat o mana de nostalgici care s-au grupat pe portalul de socializare Facebook, unde au o pagina dedicata, peste ocean nebunia merge mai departe in directii nebanuite. Astfel, un grup de fanatici care refuza sa creada ca sunt victimele unui experiment scapat de sub control au decis sa isi creeze o noua religie. Proprie si personala. Astazi, in Bolivia exista o noua secta care-i datoreaza multe psihiatrului spaniol. Autointitulati „Fiicele lui UMMO” (sic!), adeptii de ambele sexe ai noului cult isi duc viata dupa propriile reguli, doar de ei intelese, asteptand in ordine ca extraterestii de pe planeta mama sa vina si sa-i ridice la cer in functie de meritele fiecaruia.

In aceste conditii se ridica intrebarea legitima:
-Oare daca intr-o buna zi, chiar vom fi contactati de fiinte superioare de origine extraterestra, care va fi reactia noastra, tinand cont de tristul si penibilul episod UMMO?
Luand in consideratie felul in care am reactionat la nivel social, de grup, putem spera macar ca la nivel de individ sa fim cumva mai inteligenti.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm
Influenta OZN asupra progresului stiintific
Influenta OZN asupra progresului stiintific
De la Tunguska la Dalnegorsk – Incredibilele intamplari din Extremul Orient rus
De la Tunguska la Dalnegorsk – Incredibilele intamplari din Extremul Orient rus
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute
Top 25 filme cu extraterestri
Top 25 filme cu extraterestri
Rapiti de extraterestri: multe povesti si o teorie
Rapiti de extraterestri: multe povesti si o teorie
Ce sunt Obiectele Subacvatice Neidentificate?
Ce sunt Obiectele Subacvatice Neidentificate?