Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce se întâmplă cu corpul tău după ce mori? – VIDEO

Ce se întâmplă cu corpul tău după ce mori? – VIDEO

Ce se întâmplă cu corpul tău după ce mori? – VIDEO
Publicat: 25.03.2015
Mulţi dintre noi nu ne gândim decât la eventualul moment al morţii noastre sau la viaţa de apoi, dar puţini ne întrebăm ce se întâmplă, de fapt, cu corpul nostru în momentul în care murim. Vă explicăm procesul prin care trece organismul după deces mai jos.

Atunci când nu mai respirăm, celulele din corp nu mai primesc oxigen, dar acestea continuă să trăiască pentru câteva minute generând dioxid de carbon.

Dioxidul de carbon din celule distruge unele componente ale acestora şi astfel sunt eliberate o serie de enzime care încep să „mănânce” celulele din interior spre exterior. Acest lucru duce la apaiţia unui fluid bogat în nutriente.

După o săptămână, acest fluid începe să hrănească bacterii şi fungi care lichefiază în continuare organele şi muşchii. Microbii care atacă ţesuturile produc astfel peste 400 de substanţe chimice şi gaze, care includ freonul, benzenul şi sulful.

În acest punct, din corpul uman rămâne în mare parte doar scheletul. Procesul nu se opreşte însă aici. Urmăriţi continuare în clipul video de mai jos.

Sursă : YouTube/Scientific American

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase