Home » Natură » O caracatiţă îndrăzneaţă a reuşit să evadeze dintr-un acvariu şi să ajungă în Oceanul Pacific – FOTO+VIDEO

O caracatiţă îndrăzneaţă a reuşit să evadeze dintr-un acvariu şi să ajungă în Oceanul Pacific – FOTO+VIDEO

Publicat: 15.04.2016
O situaţie interesantă a avut loc în Noua Zeelandă.

O caracatiţă şi-a păcălit ”răpitorii umani” şi este acum ”pe fugă” în Oceanul Pacific. Ţinând cont de dimensiunea oceanului, este puţin probabil că octopoda va fi vreodată recapturată.

Potrivit informaţiei citate BBC News, Acvariul Naţional din localitatea de coastă Napier a fost o dată casă acestei caracatiţe Inky. Această creatură acvatică, care este deosebit de înţeleaptă, a reuşit să se strecoare printr-un mic orificiu lăsat în urma unor lucrări de întreţinere de rutină.

„A reuşit să-şi facă drum spre una dintre găurile de scurgere care duc direct spre ocean şi a evadat pe acolo”, a declarat managerul acvariului, Rob Yarrall.

Manageru rămâne, însă, pozittiv: „Nici măcar un mesaj nu ne-a lăsat”, glumeşte Yarrall.

Personalul au fost şocat să ajungă la faţa locului şi să nu o găsească pe Inky la locul ei obişnuit.

Personalul de la acvariu a realizat că trebuiau să nu subestimeze puterea acestor cefalopode extrem de inteligente. La urma urmei, caractiţele pot scăpa de oriunde, chiar şi din interiorul unui borcan închis.

Caracatiţa, care a evadat, şi-a lăsat în acvariu perechea, o altă caracatiţă, despre care personalul a spus că o vor monitoriza îndeaproape şi cu multă atenţie de acum încolo.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase