Home » Natură » Descoperire fascinantă realizată de oamenii de ştiinţă în pădurea amazoniană: o specie care se credea dispărut a reapărut

Descoperire fascinantă realizată de oamenii de ştiinţă în pădurea amazoniană: o specie care se credea dispărut a reapărut

Descoperire fascinantă realizată de oamenii de ştiinţă în pădurea amazoniană: o specie care se credea dispărut a reapărut
Publicat: 29.08.2017
O specie rară şi enigmatică maimuţă din pădurile amazonianene a fost observată în mediul său natural pentru prima dată în mai bine de 80 de ani.

Maimuţa saki cu faţa cheală, cu blana neagră şi picioare aurii a fost documentată pentru prima dată în 1936, notează Gândul.

O echipă de cercetători a pornit într-o expediţie în pădurea tropicală braziliană în 1956, însă a găsit numai maimuţe moarte aparţinând acestei specii, ceea ce înseamnă că, Laura Marsh, directorul Global Conservation Institute, este fericita persoană care vede o astfel de maimuţă vie în ultimele opt decade. 

„Tremuram şi eram atât de emoţionată că abia am reuşit să fac o poză”, povesteşte Laura Marsh pentru National Geographic. 

Zona explorată de Laura şi echipa ei este pădurea tropicală de la graniţa Braziliei cu Peru. 

Maimuţa a fost văzută alergând prin copaci pe patru picioare. Laura Marsh a apreciat că aceasta se mişcă mai mult ca o pisică decât ca o primată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase