Home » Natură » VIDEO. O pisică sălbatică enormă de peste un metru a fost văzută într-o pădure din Scoţia

VIDEO. O pisică sălbatică enormă de peste un metru a fost văzută într-o pădure din Scoţia

Publicat: 31.03.2018
Cu dungi gri şi o natură mai agresivă decât pisicile domestice (ceea ce este discutabil pentru cine cunoaşte mai bine pisicile obişnuite), pisicile sălbatice scoţiene există doar în câteva sute de exemplare în pădurile de pin din nordul Scoţiei.

Acestea sunt o specie separată faţă de pisicile domestice ale Marii Britanii şi sunt, de obicei, comparabile la dimensiune, dar de două ori mai grele, scrie Atlas Obscura.

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Se crede că provin din afara insulei, ajungând în Britania acum 12.000 de ani, cu ajutorul podului de uscat Doggerland.

Înainte erau răspândite în mai multe zone ale insulei, în Anglia, Ţara Galilor şi sudul Scoţiei, dar pisicile au fost duse aproape de extincţie de activitatea umană. Au rămas doar în nordul Scoţiei, unde sunt protejate în mai multe rezervaţii naturale.

Una dintre acestea face parte din proiectul de conservare numit Wildcat Haven. Cei care lucrează acolo au plasat mai multe camere video în Pădurea Clashindarroch din Aberdeenshire, iar animalele au fost atrase cu mâncare sau mirosuri. Astfel, aceştia au putut vedea „bestia din Clashindarroch”, o pisică cu o lungime de aproximativ 1,2 metri.

„Am fost norocos să obţin imagini cu câteva dintre aceste pisici rare, aici în Clashindarroch există 10-15 exemplare”, a precizat Kev Bell. „Nu îmi credeam ochilor când am văzut pentru prima dată pisica, este enormă, un animal magnific”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Pisica sălbatică: o umbră prin pădurile României

Una dintre cele mai rare pisici sălbatice negre a fost fotografiată în Africa

Pisicile sunt prădători nativi, acestea vânează aproximativ 80 de specii

De ce pisicile trăiesc mai mult decât câinii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase