Home » Știință » Cercetătorii au compus melodii speciale pentru pisici. Reacţia felinelor – VIDEO

Cercetătorii au compus melodii speciale pentru pisici. Reacţia felinelor – VIDEO

Cercetătorii au compus melodii speciale pentru pisici. Reacţia felinelor  – VIDEO
Publicat: 05.03.2015
Muzica are efecte terapeutice asupra oamenilor, iar oamenii de ştiinţă au vrut să găsească melodii care să le placă şi pisicilor.

Au ajuns însă la concluzia că piesele pe care noi le ascultăm zi de zi la radio, la televizor sau pe internet nu au efecte asupra necuvântătoarelor aşa că au compus muzică specială pentru ele.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Wisconsin şi cei de la Universitatea din Maryland, au descoperit că piesele dedicate oamenilor mimează ritmul bătăilor inimii aşa că au găsit tempouri care să li se pară familiare şi interesante pisicilor. Una dintre melodii are, spre exemplu, sunete şi un ritm asemănător celui făcut de pisici atunci când torc. Frecvenţele sunt şi ele diferite de cele distinse, în mod normal, de oameni.

Sursă: YouTube

Oamenii de ştiinţă au realizat studiul de 47 de pisici domestice şi au ajuns la concluzia că ele nu au reacţionat deloc la muzica pentru oameni, dar că atunci când au pornit muzica pe care au compus-o ei, animalele au început să se dea pe lângă boxe şi să le atingă, semn că adjudecă obiectul respecitiv.

Melodiile compuse de cercetătorii americani au nume precum „Spook’s Ditty”, „Cosmo’s Air” şi „Rusty’s Ballad”.

Cercetătorii speră ca astfel să găsească o modalitate prin care să liniştească pisicile aflate în adăposturi. Puteţi asculta muzica pentru pisici aici.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase