Home » Știință » Cum joacă astronauţii ping pong în spaţiu. Demonstraţia VIDEO făcută de Scott Kelly

Cum joacă astronauţii ping pong în spaţiu. Demonstraţia VIDEO făcută de Scott Kelly

Cum joacă astronauţii ping pong în spaţiu. Demonstraţia VIDEO făcută de  Scott Kelly
Publicat: 26.01.2016
Videoclipul a fost postat pe pagina de Facebook a astronautului

Aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, astronautul american Scott Kelly a demonstrat că se poate juca cu efectele gravităţii, făcându-ne o scurtă reprezentaţie de ping pong. Kelly a ţinut să ne arate că tenisul de masă se poate practica şi într-un alt mod, ce-i drept, mai puţin obişnuit.

Astronautul a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care foloseşte două palete cu suprafeţe hidrofobe, pentru a juca ping pong cu…apă. „Încearcă asta, Mary Poppins! Sunt doar nişte palete de ping pong fabricate din policarbonat şi o minge de apă, pe care le folosesc în spaţiu!”, a declarat Kelly în postarea făcută pe cunosctul site de socializare.

Try this, Mary Poppins! Super-hydrophobic polycarbonate ping pong paddles and a water ball in space! #YearInSpace

Posted by NASA Astronaut Scott Kelly on 21 Ianuarie 2016

Conform unei afirmaţii făcute de specialiştii Staţiei Spaţiale Internaţionale, paletele pe care le-a prezentat Scott Kelly sunt realizate din policarbonat prelucrat cu raze laser şi învelit cu teflon. Aceste caracterisitici fac ca materialul de fabricaţie să devină hidrofob şi să permită deplasarea moleculelor de apă pe suprafaţa sa, fără a se împrăştia.

„Cu cât picătura de apă este mai mare, cu atât este mai mică forţa de dispersare a acesteia. Cu cât picătura de apă este mai mică, cu atât mai mult o poţi dispersa”, susţin cercetătorii SSI. Picătura de apă folosită de Scot Kelly este de aproximativ 100 de ori mai mare decât o picătură de apă de ploaie.

Sursa: upi.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase