Home » Știință » Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii

Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii

Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.04.2024

Dr. Charles Buhler, un inginer NASA cu experiență și co-fondator al Exodus Propulsion Technologies, susține că propulsorul dezvoltat de compania sa sfidează legile fizicii.

Veteranul NASA a declarat că propulsorul este capabil să genereze suficientă propulsie încât să contracareze gravitația Pământului fără să piardă din masă, o afirmație cu adevărat surprinzătoare.

Buhler și echipa sa au început să studieze conceptele de propulsie fără material propulsant în urmă cu mai bine de două decenii. Ideea lor este bazată pe un concept nou care valorifică asimetria din presiunea electrostatică pentru a genera propulsie.

Propulsie fără material propulsant

Echipa și-a prezentat invenția și progresul din ultimii ani la cea mai recentă ediție a conferinței pentru energie alternativă de propulsie (APEC).

Spre exemplu, din 2016 și până în 2020, cele mai bune dispozitive ale echipei produceau puțin peste o sută de miimi din gravitație. În cele din urmă, cercetătorii au dorit să ajungă la „unitate”, după cum a explicat Buhler într-un interviu recent pentru Debrief. Unitatea înseamnă momentul în care există suficientă propulsie pentru ca dispozitivul să se ridice în gravitația Pământului.

Cercetătorii cred că au descoperit o forță necunoscută până acum

În 2023, Buhler a explicat că sistemul fără material propulsant a atins în sfârșit „o gravitație completă a Pământului”. Împreună cu echipa sa, veteranul NASA a spus că sistemul de propulsie a reușit să demonstreze abilitatea de a exercita o forță echivalentă cu gravitația Terrei fără să elibereze masă prin material propulsant. Cu alte cuvinte, cercetătorii cred că au descoperit o nouă forță necunoscută până acum.

„Descoperirea unei noi forțe este fundamentală tocmai pentru că doar de unele singure câmpurile electrice pot genera o forță sustenabilă asupra unui obiect și pot permite translația centrului masei obiectului fără să piardă masă”, a declarat Buhler, citat de InterestingEngineering.

„Există reguli ce includ conservarea de energie, dar dacă este făcut corect, sistemul poate genera forțe nemaivăzute de omenire până acum. Această forță va fi folosită pentru a propulsa obiecte în următorii 1.000 de ani, până când apare următoarea”, a adăugat fostul inginer NASA.

Experimente riguroase și rezultate palpabile

Dacă ceea ce Buhler susține este adevărat, atunci experimentele echipei vor reprezenta fără îndoială un punct de cotitură. Un sistem fără material propulsant ar reduce dramatic costurile, ar permite misiuni pe distanțe lungi și ar revoluționa zborul spațial.

Totuși, astfel de afirmații au mai fost făcute și în trecut, cu tehnologiile EmDrive și Quantum Drive. Din păcate, niciuna nu s-a materializat în spațiul cosmic.

În interviu, Buhler a mai susținut că afirmațiile echipei sunt bazate pe experimente riguroase și rezultate palpabile. Fostul inginer NASA are totuși un grad mare de credibilitate; a lucrat la proiecte precum Space Shuttle, Stația Spațială Internațională și Telescopul Hubble, toate în cadrul NASA.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult

NASA a observat un obiect zburând în jurul Lunii

O descoperire mult așteptată tocmai a fost făcută pe Marte! Este exact ce și-a dorit NASA

Telescopul Spațial James Webb al NASA a descoperit alcool în spațiul cosmic

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase