Home » Știință » Deţine China o armă hipersonică? O serie de imagini sugerează că ţara testează una dintre cele mai distructive tehnologii din lume

Deţine China o armă hipersonică? O serie de imagini sugerează că ţara testează una dintre cele mai distructive tehnologii din lume

Publicat: 08.02.2018
China ar fi testat o armă hipersonică recent, conform unor imagini apărute online. Deşi veridicitatea lor nu a fost confirmată până în prezent deţinerea unei astfel de arme stârneşte îngrijorări.

Imaginile apărute online recent i-au făcut pe mulţi să suspecteze că în China este testată o armă electromagnetică. Arma hipersonică ar putea fi prima super-armă cu astfel de capacităţi tehnologice distructive deţinută de un guvern de pe glob. 

Conform Futurism dacă zvonurile vor fi confirmate acest lucru ar putea schimba relaţia politică dintre China şi SUA. Armele hipersonice propulsează proiectile de-a lungul unei şine încărcate electric cu o viteză uriaşă prin intermediul forţei electromagnetice. Deşi SUA a testat astfel de arme, după 10 ani de cercetări au abandonat proiectul . Principalul motiv fiind că sunt extrem de dificil de utilizat în luptă, mai ales atunci când sunt amplasate pe o navă, precum cea observată în imaginile din China. 

Credit: @XINFENGCAO / Twitter

”Practic nu există un mecanism de apărare împotriva unei arme hipersonice. Este mult prea mică şi prea rapidă pentru a fi detectată de radarele de la bordul navelor sau al aeronavelor,” a declarat Justin Bronk din cadrul  Royal United Services Institute, Marea Britanie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase