Home » Știință » Un diamant versatil poate fi cheia către crearea memoriei cuantice

Un diamant versatil poate fi cheia către crearea memoriei cuantice

Un diamant versatil poate fi cheia către crearea memoriei cuantice
Publicat: 04.06.2018
Pentru crearea internetului cuantic, o formă de comunicare pe care foarte mulţi o consideră complet securizată, este nevoie de un element extrem de important: memoria cuantică şi un dispozitiv la scară atomică pentru a stoca informaţia şi a o converti în lumină şi pentru a o transmite în reţea.

Până acum, savanţii s-au bazat pe dispozitive ţinute la temperaturi foarte mici pentru a controla vibraţiile atomilor. Acum, cercetătorii de la School of Engineering and Applied Sciences (SEAS), din cadrul Universităţii Harvard şi de la Universitatea Cambridge, au elaborat o soluţie care este la fel de simplă ca acordarea unei chitări, scrie Phys.

Cercetătorii au creat benzi de diamant care pot fi acordate pentru a încetini vibraţiile mediului qubiţilor, putând îmbunătăţi memoria de la zeci la mai multe sute de nanosecunde, suficient timp pentru a realiza operaţii pe un cip cuantic.

„Impurităţile din diamant sunt promiţătoare ca noduri pentru reţelele cuantice”, a precizat Marko Loncar, unul dintre autorii studiului.

De asemenea, „prin crearea tensiunilor în corzi, am crescut scara energiei vibraţiilor la care electronii sunt sensibili, însemnând că acum simt doar vibraţiile de energie înaltă”, a precizat Srujan Meesala, co-autor al studiului. „Acest proces schimbă vibraţiile înconjurătoare din cristal la un zgomot de fond irelevant, permiţând electronului din interiorul spaţiului gol să ţină informaţia pentru sute de nanosecunde, care este un timp lung pentru scara cuantică. O simfonie de corzi de diamant poate reprezenta baza internetului cuantic”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele:

Reţelele de internet cuantice, COŞMARUL hackerilor. Cu ajutorul sistemelor matematice complexe, informaţiile vor putea fi transmise în siguranţă. ,,Va fi benefic pentru întreaga umanitate”

Acţiunea stranie de la distanţă a particulelor cuantice a fost făcută practică pentru prima dată. Implicaţiile sunt uriaşe

O inovaţie fără precedent ce va revoluţiona lumea computerelor va fi dezvăluită în această săptămână

PREMIERĂ fabuloasă în ştiinţă: s-a realizat prima teleportare de pe Terra. Acum 27 de ani era considerată o utopie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase