Home » Știință » Primul videoclip cu Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect din spaţiu studiat de omenire

Primul videoclip cu Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect din spaţiu studiat de omenire

Primul videoclip cu Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect din spaţiu studiat de omenire
Publicat: 18.01.2019
Agenţia spaţială din SUA a publicat primul videoclip ce prezintă rotaţia celui mai îndepărtat obiect explorat de oameni. Imaginile cu Ultima Thule au fost înregistrate de sonda New Horizons între 31 decembrie 2018 şi 1 ianuarie 2019.

NASA scrie că rotaţia lui Ultima Thule, observată în animaţie, a fost înregistrată pe parcursul a şapte ore de către instrumentul Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) aflat la bordul sondei New Horizons.

În timpul realizării imaginilor, distanţa dintre Ultima Thule şi sonda a scăzut de la 498.896 de kilometri la 27.519 kilometri. Animaţia a fost realizată din imagini, prelucrate cu instrumente ştiinţifice şi realizate de sondă pe 31 decembrie 2018 şi 1 ianuarie 2019, însă ele au ajuns recent pe Pământ. Cel mai îndepărtat obiect spaţial analizat de om are o formă asemănătoare cu a unui om de zăpadă şi o culoare roşiatică.

 

Denumit oficial 2014 MU69, obiectul se află la 6,5 miliarde de kilometri de Terra. Ultima Thule a fost descoperit în 2014 de către Marc Buie de la Southwest Research Institute din Boulder, Colorado, şi alţi specialişti, cu ajutorul telescopului spaţial Hubble.

În 2017, telescoapele de la sol au determinat că Ultima Thule are o formă neregulată, cu doar 37 de kilometri în cel mai mare diametru, fapt confirmat şi de cercetările recente realizate de sondă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Echipa de la New Horizons se pregăteşte de întâlnirea cu Ultima Thule, obiectul misterios de la marginea Sistemului Solar. ”Nu ştim la ce să ne aşteptăm”

Prima înregistrare transmisă de sonda New Horizons dezvăluie marcaje misterioase pe suprafaţa planetei Pluton – VIDEO

Un muzician celebru lansează primul single solo din ultimele două decenii, dedicat unei sonde spaţiale

Sonda New Horizons ”s-a trezit” după şase luni de hibernare şi se îndreaptă către o nouă destinaţie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase