Home » Cultură » O chitară folosită de Kurt Cobain, scoasă la licitaţie pentru 1 milion de dolari

O chitară folosită de Kurt Cobain, scoasă la licitaţie pentru 1 milion de dolari

O chitară folosită de Kurt Cobain, scoasă la licitaţie pentru 1 milion de dolari
Publicat: 13.05.2020
Chitara folosită de Kurt Cobain pentru concertul susţinut în seria „MTV Unplugged”, la New York, în noiembrie 1993, este scoasă la licitaţie pentru 1 milion de dolari, potrivit The Guardian.

Instrumentul marca 1959 Martin D-18E este piesa de rezistenţă în licitaţia Music Icons organizată de casa Julien’s Auctions din Los Angeles, pe 19 şi 20 iunie.

„Această chitară importantă şi-a câştigat pe bună dreptate locul în istoria rock‘n’roll, pentru că instrumentul a fost folosit de un simbol, unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock, într-unul dintre cele mai bune şi memorabile concerte live ale tuturor timpurilor”, spune Darren Julien, şeful casei de licitaţii.

Chitara este oferită cu valiza sa originală, pe care muzicianul a decorat-o cu un pliant al albumului „Feel the Darkness”, al trupei punk rock Poison Idea.

În afară de acest instrument, în licitaţie mai sunt disponibile o chitară Fender Strat folosită de Cobain în timpul turneului din 1994 In Utero şi o bluză din lamé argintiu pe care a purtat-o în videoclipul „Heart-Shaped Box”.

Anul trecut, cardiganul verde pe care Kurt Cobain l-a purtat în timpul concertului „MTV Unplugged” a fost vândut pentru 334.000 de dolari, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase