Home » D:News » O companie britanică ”reciclează” dioxidul de carbon în diamante

O companie britanică ”reciclează” dioxidul de carbon în diamante

O companie britanică ”reciclează” dioxidul de carbon în diamante
Fondatorii companiei susțin că folosirea dioxidului de carbon este o soluție pentru problemele de mediu. Credit foto: Pixabay
Publicat: 12.11.2020

Fondatorii companiei susțin că folosirea dioxidului de carbon este o soluție pentru problemele de mediu.

Ecotricity, o companie din Regatul Unit, propune o abordare care ar putea rezolva două probleme cu care se confruntă umanitatea în acest moment: emisiile tot mai mari de dioxid de carbon, care pun în pericol toate ecosistemele de pe planetă și cea a diamantelor. Mai exact, omenirea nu se confruntă cu o lipsă a acestor pietre prețioase ci modul în care acestea sunt obținute se află, adesea, în afara limitelor morale. Din nefericire, modul în care sunt obținute aceste pietre prețioase a dat naștere termenului de „diamante însângerate”, care implică faptul că se poate ajunge chiar și la moarte muncitorilor.

Compania a fost fondată de ecologistul Dale Vince, care a declarat pentru The Guardian că intenționează să curețe industria diamantelor, care are efecte devastatoare asupra mediului și mult sânge pe mâini sale. Planul, spune Vince, este de a aspira gazele cu efect de seră din atmosferă și de a le folosi pentru a crea o versiune mai etică a diamantelor, notează Futurism.

O nouă metodă de a obține diamante

Pentru a obține doar un carat, 0,2 grame, prin metodele tradiționale, potrivit The Guardian, este necesară excavarea până la 2,2 milioane de kilograme de piatră, folosirea a 4.000 de litri de apă și emiterea 238 de kilograme de dioxid de carbon în atmosferă.

Ecotricity  speră să reducă sau chiar să inverseze această distrugere a mediului prin folosirea carbonului ajuns în atmosferă, prin producerea de metan, un ingredient crucial în sintetizarea diamantelor, prin eliminarea moleculelor de hidrogen din apa de ploaie și alimentarea întregii operațiuni cu energie eoliană și solară.

Diamantele rezultate din acest proces sunt identice cu cele extrase din pământ și Vince explică faptul că Ecotricity este deja capabil să producă aproximativ 200 de carate în fiecare lună. „A face diamante din nimic mai mult decât din ce se găsește în cer, din aerul pe care îl respirăm, este o idee magică, inedită, este alchimie modernă”, adaugă acesta.

Citește și:

Pot diamantele să ardă? 

Cercetătorii au aflat de ce plouă cu diamante pe Neptun

Industria artizanală a mineritului. Peste 40 de milioane de oameni sapă cu mâna după aur sau diamante

După o istorie de 130 de ani, cea mai mare companie care vinde diamante va începe să vândă diamante sintetice. Cum sunt realizate acestea

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase