Home » D:News » A fost declarată stare de urgență în Crimeea

A fost declarată stare de urgență în Crimeea

A fost declarată stare de urgență în Crimeea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.07.2023

Autoritățile din Crimeea, teritoriu anexat de Moscova în 2014, au declarat stare de urgență în zona atacului cu drone, anunță The Guardian.

O adolescentă a murit într-un atac cu drone ucrainene în nord-vestul Crimeei, a declarat guvernatorul din peninsula ocupată.

„Ca urmare a unui atac cu drone asupra uneia dintre așezările din nord-vestul Crimeei, patru clădiri administrative au fost avariate. Serviciile [de urgență] se află la fața locului”, declara mai devreme guvernatorul prorus Serghei Aksyonov într-o postare pe Telegram, fără să spună exact în ce localitate a avut loc atacul.

Rusia a anexat Crimeea în 2014

„Din păcate, atacul s-a lăsat cu victime: o adolescentă a murit”, a spus acesta.

Anunțul a venit la o zi după un incendiu pe un câmp militar militar din Crimeea, care a forțat autoritățile să evacueze mii de civili.

În 2014, Rusia a anexat Crimeea, unde își are baza Flota Mării Negre.

Kievul vrea să recupereze Crimeea cu forța

Kievul afirmă că Crimeea este ucraineană și că intenționează să o recupereze cu forța, ca parte a campaniei sale de expulzare a trupelor rusești de pe teritoriul său.

Kremlinul a acuzat miercuri Occidentul că închide ochii la ceea ce a spus că sunt „atacuri teroriste” comise de Ucraina în interiorul Rusiei.

Tags:
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase