Home » D:News » Cercetătorii au proiectat drone din păsări moarte, dispozitive care ar putea deveni instrumente de spionaj

Cercetătorii au proiectat drone din păsări moarte, dispozitive care ar putea deveni instrumente de spionaj

Publicat: 24.02.2023

Cercetătorii care au proiectat dronele asemănătoare păsărilor își imaginează că acestea ar putea fi folosite într-o bună zi pentru a obține o privire „fără cusur și naturală” asupra vieții sălbatice sau ar putea fi folosite de armate pentru a spiona oamenii fără a fi observate, potrivit lucrării lor prezentate în cadrul Forumului SciTech al Institutului American de Aeronautică și Astronautică.

„În loc să folosim materiale artificiale pentru construirea dronelor, putem să folosim păsările moarte și să le reproiectăm drept drone”, a declarat pentru autorul principal, Mostafa Hassanalian, profesor asistent de inginerie mecanică la New Mexico Tech, potrivit Futurism.

Până în prezent, păsările-drone sunt capabile să planeze fără să bată din aripi și să plutească precum o pasăre colibri.

Din ce sunt făcute păsările-drone?

Acest lucru se datorează utilizării părților de păsări care au fost supuse taxidermiei. Au fost folosiți porumbei, fazani, colibri și ciori, iar de la acestea au fost utilizate inclusiv un cap real, pene și, cel mai important, aripile. Acestea le permit cercetătorilor să imite cu mai multă acuratețe mișcările unei păsări care zboară. Cercetătorii au precizat că realizarea unei astfel de drone este dificilă.

Totuși, invenția de față pare să fie mai puțin dificilă decât proiectarea unor perechi de aripi tradiționale, mecanice.

„Acest lucru elimină necesitatea de a proiecta și de a fabrica o aripă, care este deosebit de dificil de realizat, deoarece aripile sunt greu de modelat și de dimensionat corect”, a declarat expertul în robotică aeriană Rapheael Zufferey de la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie, care nu a fost implicat în cercetare.

Imitarea perfectă a păsărilor reale este încă departe

Va fi nevoie însă de mai multe modificări pentru ca aceste păsări false să se dezvolte cu adevărat. În primul rând, acestea nu sunt la fel de agile sau eficiente precum păsările reale, iar cercetătorii subliniază că aripile au nevoie de o mai bună articulare pentru a fi, în general, mai flexibile.

Iar dacă vor fi folosite pentru a spiona oamenii, ar trebui să fie și mai silențioase.

„Uneori nu vrei ca oamenii să afle că este o dronă”, a spus Hassanalian.

Vă mai recomandăm și: 

Dronele care monitorizează vulcani ne-ar putea ajuta să prevestim erupțiile viitoare

Amazon a lansat robotul casnic Astro, alături de alte gadgeturi

Șoimul robot, eficient în gonirea păsărilor din preajma aeroporturilor

Ce slăbiciune avea cea mai mare pasăre care a trăit vreodată?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug și-a început experiența în presă la Iași, iar promovarea culturii, prin transmiterea cuvintelor relevante, a fost parte din procesul alăturării echipei DESCOPERĂ.ro. Îi place să citească, să cerceteze și să scrie. Claudia este absolventă a Facultății de Litere, specializarea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase