Home » D:News » Vladimir Putin a acceptat o invitație din partea lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord

Vladimir Putin a acceptat o invitație din partea lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord

Vladimir Putin a acceptat o invitație din partea lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.09.2023

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin au discutat chestiuni militare, despre războiul din Ucraina și posibilul ajutor rusesc pentru programul de sateliți al Coreei de Nord, transmite Reuters.

Putin i-a arătat lui Kim cel mai avansat sistem de lansare de rachete spațiale din Orientul Îndepărtat rusesc și a discutat despre posibilitatea de a trimite un cosmonaut nord-coreean în spațiu. Kim a pus întrebări detaliate despre rachete, în timp ce Putin i-a arătat Cosmodromul Vostochny.

După tur, Putin și Kim au discutat timp de câteva ore cu miniștrii lor, apoi au discutat individual despre afacerile mondiale și posibilele domenii de cooperare.

Putin a acceptat o invitație din partea lui Kim

Kim a închinat un pahar de vin rusesc pentru sănătatea lui Putin, pentru victoria „marii Rusii” și pentru prietenia ruso-coreeană, prezicând victoria Moscovei în „lupta sa” cu Occidentul.

Atunci când a fost întrebat de presa rusă dacă Moscova l-ar ajuta pe Kim să construiască sateliți, Putin a spus: „De aceea am venit aici”.

Putin a acceptat o invitație din partea lui Kim de a vizita Coreea de Nord în viitor, a raportat agenția de știri de stat din Nord, KCNA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase