Home » Știință » Adevăruri cumplite din lumea științei despre care oamenii de rând nu au știut până acum

Adevăruri cumplite din lumea științei despre care oamenii de rând nu au știut până acum

Adevăruri cumplite din lumea științei despre care oamenii de rând nu au știut până acum
Epidemie de antrax în Republica Ciuvașă, martie 2023. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.10.2023

Mai multe informații și afirmații bizare și terifiante despre virusuri și despre lumea științei au fost împărtășite pe rețelele de socializare, iar utilizatorii au făcut un apel la comunitatea cercetătorilor să dezvăluie ceea ce publicul consideră că a fost, până acum, ținut secret.

Una dintre afirmații se referă la bacteria Bacillus anthracis (antrax): „Antraxul se poate transforma în spori în sol și poate rămâne în stare latentă vreme de sute de ani, până când pământul este răscolit, iar acești spori pot fi inhalați” – se pare că este adevărat, bacteria poate trăi mulți ani sub pământ, iar atunci când iese la suprafață, aceasta infectează oamenii și animalele.

De exemplu, în 2016, dezgroparea unui ren infectat a provocat o epidemie de antrax în Siberia, care a omorât 1.500 de reni, a spitalizat patru oameni și a ucis un copil de 12 ani.

Afirmație reală: virusul care produce antrax poate supraviețui ani de zile în sol

„Bolile prionice – proteinele mutant cauzează o cascadă de astfel de proteine mutant care provoacă o acumulări de amiloide. Rezultatul produce boli neuronale degenerative incontrolabile, care sunt fatale în 100% dintre cazuri în decurs de doi ani. Nu există tratament”.

Este adevărat, bolile prionice, care afectează sistemul nervos, sunt înfricoșătoare, iar cea mai gravă este, cel mai probabil, insomnia fatală. Însă simptomele apar atunci când pacientul are aproximativ 50 de ani – încet, acesta începe să doarmă din ce în ce mai puțin, iar în aproximativ 18 luni, el moare.

„În 1958, peste 3.000 de kilograme de bombe nucleare au fost rătăcite pe coasta Georgiei, lângă Savannah și nu au fost găsite nici până acum” – afirmația ne dă fiori, dar nu numai că este adevărată – situația reală este mult mai gravă, potrivit IFLScience.

Omul nu se scufundă dacă se aruncă în lavă, ci arde chiar la suprafață

„Omul nu s-ar topi ca personajul Gollum dacă s-ar arunca în lava dintr-un vulcan. De fapt, el ar rămâne deasupra lavei, arzând și apoi s-ar evapora. Moartea va fi foarte rapidă” – Este adevărat, moartea prin plonjarea unui bazin plin cu lavă fierbinte este mult mai dramatică decât este ilustrată în filme.

„Variola este destul de ușor de readus în actualitate. Va ucide o cincime din planetă dacă s-ar întâmpla acest lucru. Evenimentul acesta s-ar putea produce dacă americanii sau rușii ar păstra virusul și l-ar folosi drept armă biologică sau dacă s-ar produce un accident în acel laborator”.

Este posibil și un astfel de scenariu. În 2019, o aripă a unui laborator din Rusia care păstra virusul care produce variola a explodat. Vise plăcute!

Vă mai recomandăm să citiți și:

Prima gaură neagră fotografiată de omenire se învârte, au confirmat oamenii de știință

Oamenii de știință au descoperit că marijuana lasă metale grele în corpul uman

După moarte, suntem conștienți că am murit, spun oamenii de știință

Povestea lui Xin Shui, mumia intactă care a uimit oamenii de știință

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase