Home » Știință » NASA a observat un obiect zburând în jurul Lunii

NASA a observat un obiect zburând în jurul Lunii

NASA a observat un obiect zburând în jurul Lunii
Foto: NASA/Goddard/Arizona State University
Publicat: 09.04.2024

Sonda Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a NASA a observat în luna martie a.c. un obiect zburând în jurul Lunii, care se deplasa foarte rapid.

Desigur, observarea acestui obiect zburând în jurul Lunii nu are nicio latură extraterestră, ci are o explicație perfect umană.

Se pare că, în imaginea LRO, apare sonda de orbitare Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) de la Korea Aerospace Research Institute, cunoscută și sub numele de Danuri, navă care „se deplasează în orbite aproape paralele”, conform unui comunicat al NASA.

Cu toate că cele două instrumente au orbite similare, a fost nevoie de o sincronizare foarte precisă pentru a surprinde sonda coreeană, o performanță tehnică în sine.

A fost observat un obiect zburând în jurul Lunii

Danuri a fost lansată în august 2022, devenind prima misiune selenară a Coreei de Sud. Nava spațială, care a intrat pe orbită Lunii în decembrie 2022, este proiectată pentru a ajuta la planificarea viitoarelor misiuni către polii selenari. De asemenea, a fost folosită pentru a demonstra un „internet selenar”, care este o rețea tolerată la întârzieri care le-ar putea permite într-o zi dispozitivelor de pe satelitul nostru natural să comunice cu Pământul.

Oamenii de știință de la Goddard Space Flight Center al NASA „au avut nevoie de o sincronizare perfectă în direcționarea LROC către locul potrivit, în momentul potrivit, pentru a surprinde o imagine cu Danuri”, spune agenția spațială americană, citată de Futurism.

Ce a mai observat Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO)?

Motivul pentru care Danuri apare ca o fâșie în loc de o navă spațială cu aspect convențional, cu două panouri solare și o antenă, este pentru că timpul de expunere al camerei LRO a fost extrem de scurt, de doar 0,338 milisecunde. Ca rezultat, Danuri apare „întinsă la de zece ori din dimensiunea sa, în direcția opusă de deplasare, din cauza vitezelor relative mari de deplasare dintre cele două nave spațiale”, spune NASA.

Pe lângă sonda coreeană, LRO a observat și rămășițele sondelor de aselenizare prăbușite. La începutul acestui an, chiar a tras și a reflectat un laser de pe sonda de aselenizare Vikram a Indiei într-un efort de a îmbunătăți sistemele de poziționare ale viitoarelor sonde.

În anul 2023, ShadowCam, dezvoltat de NASA pentru Danuri, a observat sonda LRO, arătând spatele sondei spațiale reflectând perfect razele Soarelui.

Vă recomandăm să citiți și:

Telescopul Spațial James Webb al NASA a descoperit alcool în spațiul cosmic

Gravitația planetei Marte ar influența oceanele Pământului, sugerează cercetătorii

Civilizațiile extraterestre ar putea fi blocate pe lumile lor de origine

Astronomii au descoperit un vulcan uriaș pe Marte, în una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale planetei

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase