Home » Advertorial » Totul despre MacBook Pro 14 și 16

Totul despre MacBook Pro 14 și 16

Totul despre MacBook Pro 14 și 16
Credit foto: Unsplash
Publicat: 08.06.2021

Noua generație Apple MacBook Pro va apărea în cursul verii cu un design nou și cipuri mai rapide. Vor urma apoi un Macbook Air revizuit, un Macbook Pro low-end, un nou computer în forma lui Mac Pro și un iMac. Noul iMac 24 poate fi văzut doar ca preludiu pentru trecerea ulterioară de la cipurile Intel la cipurile interne produse de Apple în 2021. Reporterul Bloomberg, Mark Gurman, cunoscut pentru relația sa bună cu apropiați ai companiei Apple, raportează dintr-o sursă anonimă că noul Macbook Pro nou, complet reproiectat, ar trebui să apară în această vară.

După cum au raportat Gurman și analistul Ming-Chi Kuo în urmă cu câteva luni, viitoarele MacBook Pro vor fi echipate cu ecrane de 14 și 16 inchi și vor fi reproiectate din punct de vedere al design-ului. În plus, se spune că popularul port de încărcare Magsafe se va reîntoarce, deși nu este clar în ce formă. În plus, Apple va readuce porturile HDMI și slotul pentru card SD ce au fost eliminate acum câțiva ani. Apple a renunțat la acestea odată cu introducerea lui MacBook Pro cu bara tactilă.

Gurman susține că a aflat că o versiune revizuită a lui Macbook Air, un nou Macbook Pro low-end și o generație complet nouă de Mac Pro vor fi lansate la scurt timp după lansarea noilor Macbook Pro. În plus, un Mac Mini îmbunătățit și un iMac mai mare ar putea fi de așteptat. Dezvoltarea lui iMac a fost întreruptă în urmă cu câteva luni în favoarea iMac 24, potrivit lui Gurman.

Toate modelele MacBook ar fi echipate cu cipuri „care vor depăși de departe performanțele actualului cip M1.” Spune Gurman. În ceea ce privește cipurile pentru Macbook Pro, Apple lucrează la două variante cu numele de cod „Jade C-Chop” și „Jade C-Die”. Spre deosebire de cipurile M1, care au fiecare patru nuclee performante și eficiente din punct de vedere energetic și până la opt nuclee grafice, noile procesoare din silicon ar trebui să aibă opt nuclee performante, două nuclee eficiente din punct de vedere energetic și, în funcție de versiune , 16 sau 32 nuclee grafice. În plus, cipurile acceptă până la 64 de GB RAM, comparativ cu maximum 16 GB RAM în actualul M1.

Pentru versiunea mai puternică a Mac Mini (numele de cod J374) în curs de dezvoltare, Apple a folosit același cip care va fi utilizat în viitorul MacBook Pro. Sursele lui Gurman au raportat că MacBook Pro va avea patru porturi, în timp ce versiunea actuală low-end va avea două. Lansarea pe piață a noului Mini nu este complet stabilită, iar Apple ar putea să o întârzie sau să o anuleze.

În ceea ce privește succesorul Macbook Air, care a fost descris anterior ca o variantă de calitate superioară, lansarea pe piață poate fi așteptată până la sfârșitul anului. Procesorul pentru noul MacBook Air este un succesor direct al lui M1, relatează Gurman. Cipul cu numele de cod „Staten” va avea același număr de nuclee ca și cipul M1, dar va fi mai rapid. În plus, numărul de nuclee grafice urmează să fie mărit de la șapte sau opt la nouă sau zece. Apple planifică, de asemenea, o actualizare pentru modelul entry-level al Macbook Pro de 13 inchi cu același cip.

Cipul sub numele de cod „Jade 2C-Die” și „Jade 4C-Die”, aflate în dezvoltare pentru noul Mac Pro, ar trebui să fie planificate cu 20 sau 40 de nuclee de calcul, care sunt compuse din 16 sau 32 de nuclee de înaltă performanță și patru sau opt nuclee de înaltă eficiență. Numărul de nuclee depășește numărul maxim de 28 de nuclee oferit de procesoarele Intel ale actualului MacBook Pro. Noile cipuri grafice interne sunt destinate să înlocuiască unitățile grafice de la AMD.

Potrivit lui Gurman, noul Mac Pro este în curs de dezvoltare de câteva luni și ar trebui să arate ca o versiune mai mică a designului actual.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase