Concurs la 10 ani de la primul ASUS ZenBook: laptopul viitorului este premiul

12 07. 2021, 10:00

ASUS este un nume asociat de multe ori cu tehnologie și inovație, idei care definesc modul de gândire al companiei și care se reflectă în toate produsele dezvoltate. Tehnologia ASUS se reflectă în lumea care ne înconjoară și ne deschide noi perspective, transportându-ne în altă dimensiune. În 2021 se împlinesc 10 ani de la lansarea primul laptop ZenBook, motiv pentru care ASUS organizează un concurs care îți poate aduce ca premiu un ZenBook Duo 14 UX482. Concursul este activ până pe 15 iulie, așa că grăbește-te să te înscrii!

În ADN-ul ASUS este înscrisă dintotdeauna excelența. Iar dovezile sunt nenumărate, mai ales când vorbim despre reușitele pe care compania le face în spațiul cosmic. 2 computere ASUS au făcut istorie pe nava spațială MIR, într-o misiune de 600 de zile! Pentru astronauți este vital să se poată baza pe echipamente, să nu aibă erori și defecțiuni.

Prin urmare, nu este de mirare că ASUS susține aniversarea a 40 de ani de la primul zbor în spațiul cosmic al unui român: Dumitru-Dorin Prunariu.

Anul 2021 marchează o aniversare și pentru ASUS: Primul model ZenBook a debutat acum 10 ani de zile, dând startul unei noi generații de produse al căror design a fost inspirat din valorile filosofiei budiste Zen. Seria de ultrabookuri ASUS ZenBook este un foarte bun exemplu de tehnologie inovatoare care împinge limitele prin soluții noi care oferă o nouă perspectivă.

Ideile Zen se găsesc în toate modelele ZenBook, adică pace, echilibru, precizie și atenție la detalii. Toate joacă un rol important în dezvoltarea fiecărui nou model ZenBook. Această filosofie se traduce prin linii moderne, combinații de materiale inedite precum aluminiul îmbinat cu sticla, suprafețe plăcute la atingere și întotdeauna un capac dominat de o serie de cercuri concentrice inspirate de mișcarea unei unde pe suprafața apei, simbolizând gândirea infinită și perfecționarea continuă, fundația fără de care creația fără limite nu ar fi posibilă.

Materiale premium, inedite, plăcute la atingere

În ultima decadă ZenBook a devenit un produs reprezentativ ASUS care oferă soluții optime nevoilor utilizatorilor de pretutindeni. Mulți factori au contribuit la acest lucru, în special persistența designerilor care continuă să optimizeze procesul de fabricație, selecția de materiale pentru a crea soluții moderne și ergonomice ce răspund nevoilor utilizatorilor.

Pe lângă șlefuirea dimensiunilor, cu timpul a crescut și varietatea materialelor folosite, fiind adăugate detalii subtile, carcase rezistente și totodată ușoare, dar și materiale ce calitate premium precum piele autentică italiană, cusută de mână, rezultatul fiind excepționalul ASUS ZenBook Edition 30, un model produs în serie limitată pe capacul căruia a fost cusută și o emblemă aniversară placată cu aur trandafiriu veritabil.

Toate aceste alegeri au venit natural pentru inginerii ASUS, obișnuiți să lucreze cu materiale mai rar asociate cu tehnologia, dacă ne amintim de modelul ASUS U Bamboo, produsul inițiativei Green ASUS, primul laptop în carcasa căruia au fost integrate elemente din lemn de bambus, ecologice.

Noi modele ZenBook în 2021

Modelele ZenBook din 2021 continuă misiunea ASUS de inovație inspirată de perfecționarea continuă și aduc noi sisteme făcute să ușureze viața utilizatorilor, fără a renunța la promisiunea de mobilitate fără efort. ErgoLift este cel mai bun exemplu de funcționalitate, precizie inginerească și ergonomie, îndeplinind roluri multiple, de la înclinarea tastaturii, până la optimizarea răcirii componentelor și furnizarea unei calități audio superioare. Modelul ZenBook UX325 este unul dintre cele mai compacte, subțiri și ușoare laptopuri de 13 inch, fiind un companion ideal pentru călătorii.

ScreenPad Plus este o altă inovație naturală a primului laptop cu două ecrane, noul mecanism oferind interactivitate și productivitate fără limite, funcționând fluent împreună cu ecranul principal, ambele putând fi controlate foarte intuitiv folosind ScreenXpert 2, o aplicație ce facilitează tranziția conținutului între cele două ecrane. ZenBok Pro Duo 15 OLED UX582 este cel mai puternic ZenBook de anul acesta, oferind un nivel al performanței care corespunde așteptările creatorilor de conținut.

Una dintre caracteristicile tot mai des întâlnite pe modelele din seria ASUS ZenBook este înlocuirea ecranelor LCD tradiționale cu ecrane OLED ce fac posibilă atingerea unui contrast incredibil de 1.000.000:1 pe tot intervalul de luminozitate al ecranului, deci și culorile sunt foarte realiste, validarea Pantone făcându-le ideale pentru fluxurile de editare foto și video. Nu trebuie însă să uităm că cel mai mare avantaj al ecranelor ASUS OLED îl reprezintă emisia redusă de culoare albastră, nocivă ochilor. ZenBook Flip 13 OLED UX363 este cel mai versatil model datorită balamalei care se rotește la 360 de grade, oferind astfel nenumărate scenarii posibile de utilizare, fie că vorbim de fluxuri de lucru sau de relaxare.

ZenBook Duo 14 UX482: laptopul viitorului

Aniversarea a 10 ani de ZenBook nu este doar o oportunitate de a privi în urmă, ci și o ocazie de a privi către viitor, în căutarea continuă a inovației și designului eficient, una dintre promisiunile seriei ASUS ZenBook.

Modelul ZenBook Duo 14 UX482 este personificarea seriei ZenBook, fiind un laptop care te ajută să duci la împlinire toate sarcinile de lucru, elegant, fără efort. ScreenPad Plus aduce ca noutate sistemul de înclinare automată a ecranului secunda în raport cu cel principal, oferind astfel un nivel de acces și o lizibilitate superioară, îmbunătăținnd experiența de utilizare a celor două ecrane.

Componentele de ultimă generație ale noulul ZenBook Duo 14 UX482 fac din acesta un adevărat laptop al viitorului, ideal pentru productivitae și creativitate portabilă, oferind fără efort un nivel de performanță ce permite fluxuri de lucru foarte cursive.

Detalii despre întreaga gamă de modele din seria de laptopuri ZenBook poți găsi pe site-ul ASUS, iar dacă ești interesat de a achiziționa un nou laptop, îți recomandăm să arunci un ochi pe oferte de pe eShop oficial ASUS.