Home » Advertorial » CUPTOR ELECTRIC VERSUS CUPTOR PE GAZ

CUPTOR ELECTRIC VERSUS CUPTOR PE GAZ

CUPTOR ELECTRIC VERSUS CUPTOR PE GAZ
Credit foto: Tyson / Unsplash
Publicat: 21.10.2021

Atunci când vrem să cumpărăm un cuptor avem o mulțime de întrebări, iar una dintre cele mai frecvente este dacă alegem un cuptor electric sau unul pe gaz. În următorul articol îți vom spune care sunt avantajele și dezavantajele celor două tipuri de cuptoare și îți vei da seama ce să alegi, în funcție de nevoile tale.

Așadar, de ce trebuie să ții cont atunci când faci alegerea?

În primul rând, gândește-te cât de des folosești cuptorul și cel fel de mâncăruri gătești. Dacă ești un fan înrăit al fripturilor slow cooked sau îți place să prepari tarte și prăjituri care să îți iasă perfect și uniform, cu siguranță un cuptor electric este ceea ce trebuie să alegi. Mâncărurile tale nu se vor arde și nu vei avea bătăi de cap în ceea ce privește spălatul vaselor greu de curățat după un experiment eșuat la cuptorul cu gaz.

Un alt aspect extrem de important este controlul temperaturii. Spre deosebire de un cuptor pe gaz, la care setezi doar treptele de temperatură disponibile, la un cuptor electric știi mereu cu exactitate la câte grade se gătește mâncarea ta. Astfel, poți experimenta rețete, iar după ce obții varianta perfectă a unui tip de mâncare poți repeta fără teama că nu îți va ieși din cauza temperaturii nepotrivite.

Încă un avantaj al unui cuptor electric, mai ales dacă vorbim despre un cuptor electric incorporabil, este că mâncărurile se coc uniform, pentru că acest tip de electrocasnic distribuie căldura peste tot, spre deosebire de unul care folosește flacără.

Trebuie să ții cont și de sistemul electric din casa ta, pentru că un cuptor electric poate fi un consumator pretențios. Însă, dacă alegi această opțiune, poți apela la un electrician care să îți monteze siguranțe speciale pentru cuptorul sau plita electrică. Chiar dacă inițial te vei gândi că asta presupune costuri suplimentare, pe termen lung va renta, mai ales având în vedere toate creșterile de preț în materie de gaz.

Dacă ai un animal de companie, un cuptor electric este o idee minunată, pentru că astfel eviți eventualele accidente neplăcute în care pisica sau câinele s-ar putea urca pe aragaz, iar blănița lor ar putea lua foc, într-un moment de neatenție.

Dacă optezi pentru un cuptor electric, îți poți sigila țeava de gaze cu un robinet și scapi de grija scurgerilor de gaz. În plus, dacă se întâmplă să uiți cuptorul pornit, nu riști să provoci un incendiu.

Gândește-te la accesoriile cu care vine cuptorul! De obicei, cuptoarele mai noi vin cu seturi de tăvi și grilaje care te vor ajuta să prepari mai ușor rețetele tale preferate.

Ia în calcul și designul cuptorului! Un cuptor electric incorporabil este alegerea perfectă pentru o bucătărie modernă, mai ales dacă vrei să creezi un spațiu minimalist. În plus, poți alege cu precizie locul în care amplasezi un cuptor electric, pentru că nu ești dependent de țeava de gaze care extrem de greu de mutat. Atât timp cât există o priză, poți folosi un prelungitor și îți poți decora astfel bucătăria fără grija locului în care trebuie să pui cuptorul , în mod obligatoriu.

Un alt avantaj al unui cuptor electric este că se curăță foarte ușor. Mai ales dacă ne referim la modelele noi, vorbim de funcții special concepute de autocurățare, cum este curățarea pirolitică sau catalitică. Asta înseamnă că nu va trebui să te chinui să cureți cuptorul dacă din tavă s-a scurs lichid și s-a întărit, pentru că tehnologia va face asta în locul tău. Trebuie doar să citești foarte atent instrucțiunile din manual, să selectezi programul și să aștepți ca treaba să fie făcută. Un cuptor electric se va încălzi la o temperatură foarte mare și se va curăța singur. Iar dacă alegi un cuptor electric incorporabil, nu trebuie să îți faci griji, pentru că nu va emana căldură și nu îți va strica mobila, în ciuda temperaturii ridicate la care are loc autocurățarea.

Orice ai alege, ține cont de economia de timp și de bani pe care o vei face pe termen lung!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase